Bricco del Cucù

Short Description for Bricco del Cucù

Bricco del Cucu är en liten pärla i distriktet Dogliani. Ett distrikt som ligger lite i skuggan av närliggande Barolo, och här finns det riktiga fynd! Drivs idag av den super-charmiga Irene Sciolla, som är barn-barn till grundaren. Fokus är röda viner på Dolcetto, en druva som spelar tredje-fiolen lite längre norrut i Barolo, men här produceras det riktigt stora viner på Dolcetto som inte alls liknar de i Barolo.
Bricco del Cucù

Giovanni Corino

Short Description for Giovanni Corino

De här vinerna är bland det häftigaste vi druckit! Helt sagolika viner som vi är oerhört glada över att kunna erbjuda våra kunder.
Barolo-vinerna lagras på mindre franska fat vilket ger en lite mer tillgängligt och mjukare Barolo, vilket vi gillar. Corino är en av pionjärerna i den moderna Barolo-stilen.
Genuint familjearbete som skapar fantastiska och världsberömda viner, fortfarande till mycket rimliga priser.
Giovanni Corino

Poderi Rosso Giovanni

Short Description for Poderi Rosso Giovanni

Lionello Rosso är en av de som vi jobbat med längst, över 10 år, och han blir bara bättre och bättre. Hans Barbera-viner tillhör år efter år våra mest populära viner. Har du inte provat dem? Gör det så förstår du varför. Det här är världsklass!
Poderi Rosso Giovanni

Vallana

Short Description for Vallana

Vallan har gjort ett remarkabelt lyft i kvalitet. Fick super-recensioner i februari i år. Bad att få upp prover, och knockades av vinernas kvalitet. Helt superba! Alto Piemonte är ett oerhört intressant vinområde i norra delen av Piemonte, upp mot alperna. Huvuddruvan är Nebbiolo, d v s samma som i Barolo och Barbaresco, men vinerna får här en helt annan karaktär. Mer öppna, publika och generösa som unga, men med stor komplexitet och kan lagras länge. Vallana drivs nu av fjärde och femte generationen, mamma Giuseppina tillsammans med sina barn Francis, Marina och Miriam.
Vallana