Bricco del Cucù

Description for Bricco del Cucù

Vinvärlden är fantastisk. Läste tidigt 2022 en artikel om distriktet Dogliani, som jag bara hört talas om flyktigt, och vinerna i artikeln fick superhöga poäng av skribenten. Något senare fick jag via Andrea Corino i Barolo ett tips om en bra producent, i just Dogliani. Efter ett besök under sommaren kan vi nu erbjuda våra kunder dessa fantastiska och oerhört prisvärda viner.

Bricco del Cucu är en liten pärla i distriktet Dogliani. Drivs idag av den super-charmiga Irene Sciolla, som är barn-barn till grundaren. Fokus är röda viner på Dolcetto, en druva som spelar tredje-fiolen lite längre norrut, men här produceras det riktigt stora viner på Dolcetto.

Short Description for Bricco del Cucù

Bricco del Cucu är en liten pärla i distriktet Dogliani. Ett distrikt som ligger lite i skuggan av närliggande Barolo, och här finns det riktiga fynd! Drivs idag av den super-charmiga Irene Sciolla, som är barn-barn till grundaren. Fokus är röda viner på Dolcetto, en druva som spelar tredje-fiolen lite längre norrut i Barolo, men här produceras det riktigt stora viner på Dolcetto som inte alls liknar de i Barolo.

Image for Bricco del Cucù

Bricco del Cucù

Dogliani DOCG 2021

Stor, fyllig bra doft med mörka bär, björnbär, blåbär och bra djup. God fyllig, elegant smak med bra bett, kryddighet mineraler och mörka bär. Gott vin!

Langhe DOC Dolcetto L’Impronta 2020

Medelmörk färg. Angenäm, lite kryddig god doft med björnbär, blåbär. Kryddig smak med bra kropp, liten angenäm kryddighet, bra finish. Ett riktigt bra vin i sin stil.

Superboum 2015

70% Dolcetto, 30% Merlot, ett vin som börja få lite mognad. Mycket vin för pengarna!

Livor 2021

En blend på den lokala druva Arneis och Sauvignon blanc. Frisk, fruktig doft med inslag av päron, troisk frukt och mineraler.

Diavolisanti 2015

60% Dolcetto, 40% Merlot, 18 månaders lagring för Merlot i barrique, Dolcetto i 1500 l ekfat.

Mixed case Bricco del Cucú

En mixad låda för att prova Bricco del Cucús viner. Den innehåller 2 flaskor Livor 2021. 2 flaskor Doglini 2019, 1 flaska Superboum 2015 och en flaska Diavolisanti 2015.