Vallana

Description for Vallana

Alto Piemonte är ett oerhört intressant vinområde i norra delen av Piemonte, upp mot alperna. Huvuddruvan är Nebbiolo, d v s samma som i Barolo och Barbaresco, men vinerna får här en helt annan karaktär. Mer öppna, publika och generösa som unga, men med stor komplexitet och kan lagras länge. Vallana drivs nu av fjärde och femte generationen, mamma Giuseppina tillsammans med sina barn Francis, Marina och Miriam.

Short Description for Vallana

Alto Piemonte är ett oerhört intressant vinområde i norra delen av Piemonte, upp mot alperna. Vi har en tid letat efter en bra producent här, och nu har vi hittat rätt med familjen Vallana. Huvuddruvan är Nebbiolo, d v s samma som i Barolo och Barbaresco, men vinerna får här en helt annan karaktär. Mer öppna, publika och generösa som unga, men med stor komplexitet och kan lagras länge. Vallana drivs nu av fjärde och femte generationen, mamma Giuseppina tillsammans med sina barn Francis, Marina och Miriam.

Image for Vallana

Vallana

Innominato Bianco 2019

Ett härligt vin på den lokal druvan Erbaluce. Bra, kryddig, aromatisk, doft. God, fyllig smak med tropisk frukt, kryddig, fyllig smak med bra längd.

Campi Raudi 2018

Ett vin på 95% Nebbiolo och 5% Vespolina lagrat på äldre ekfat i ett år.

Spanna 2017

Spanna är det lokala namnet på Nebbiolo-druvan, och vinet är 100% Spanna.

Boca 2016

Boca är namnet på en av de bästa byarna i området. Ett superbt vin!

Piemonte Barbera DOC 2019

Elegant och välbalanserat vin med drag av björnbär mineraler och ett stråk av kanel

Mixed Box Vallana

Två flaskor vardera av Innominato Bianco 2019, Piemonte Barbera DOC 2019 och Campi Raudi 2018.