Bodegas Estevez

Description for Bodegas Estevez

Bodegas Estevez som producerar Versos de Valtuille ligger i distriktet Castilla y Leon, i dess nordvästra del, på gränsen mot Galicien som ligger ovanför Portugal, ut mot Atlanten. Området har ett klimat med svala nätter som ger bra syra i vinerna. Det grundades av Helios Estevez 1971, och drivs nu av hans fyra barn. Men marken har tillhört släkten i fem generationer. Ursprungligen köpt av Helios farfarsfar Ramón. Egendomen är liten, runt 14 hektar vingårdar, men man har på senare år fått mycket uppmärksamhet i internationella vin-publikationer.
I Bierzo dominerar den röda druvan Mencia som i sina bästa stunder ger riktigt storslagna viner. Vita viner produceras i huvudsak av Albariño och Godello. När vi provade vinerna från Bodegas Estevez tidigare i år blev vi oerhört imponerade av vilken hög kvalitet vinerna höll för relativt lite peng. Viner med mycket karaktär och personlighet. Sånt som vi gillar helt enkelt.

Short Description for Bodegas Estevez

Bodegas Estevez som producerar Versos de Valtuille ligger i distriktet Castilla y Leon, i dess nordvästra del, på gränsen mot Galicien som ligger ovanför Portugal, ut mot Atlanten. Området har ett klimat med svala nätter som ger bra syra i vinerna. Det grundades av Helios Estevez 1971, och drivs nu av hand fyra barn.

Image for Bodegas Estevez

Bodegas Estevez

Godello 2019

100% Godello från vingård med "bush-vines" som är över 100 år gammal.

Joven 2018

Ett vin på 100% Mencia från en vingård på 300-400 m höjd med extremt gamla vinrankor, runt 90 år, som växer som buskar (bush vine).

Cepas Centenarias 2017

Ett vin på 100% Mencia från en vingård på 400-600 m höjd med extremt gamla vinrankor, runt 90 år, som växer som buskar (bush vine).

15 Meses Barrica 2017

100% Mencia från urgammal vingård med bush-vines, som ger extremt lågt skördeuttag. Noggrann sortering för hand, efter jäsning lagring på barrique-fat i 15 månader.

Mixlåda Bodegas Estevez

En blandad låda med två flaskor vardera av Godello, Joven och Cepas Centenarias. Denna låda är även prenumerationslåda.