Masciarelli

Description for Masciarelli

Gianni Masciarelli startade företaget 1981, och det har gradvis växt till att nu omfatta vingårdar i alla fyra provinser i Abruzzo. En del av egendomen är Castello di Semivicoli som ni ser på bilden nedan, varifrån en av vinerna i den mixade lådan kommer. Slottet renoverades och är nu till vissa delar hotell och restaurang

Gianni Masciarelli gick bort alldeles för tidigt år 2008, endast 53 år gammal. Företaget drivs nu av hans fru Marina Cvetic, och dottern Miriam Lee Masciarelli.

Regionen Abruzzo är otroligt vacker med ett kuperat, böljande landskap från bergskedjan Apenninerna i väster till kusten i öster. Högsta toppen i bergskedjan ligger i Abruzzo, det är Corno Grande som är hela 2.912 m ö h. Här finns till och med möjlighet till utförsåkning under vintern
Den vanligaste röda druvan i regionen Abruzzo är Montepulciano d’Abruzzo, icke att förväxla med vinerna från byn Montepulciano i Toscana, och den vanligaste vita är Trebbiano. En intressant kuriosa är att samma druva heter i Frankrike Ugni Blanc och används i distriktet Cognac till drycken med samma namn….

Short Description for Masciarelli

Italien producerar bra viner i alla regioner, och här har vi en av stjärnorna i regionen Abruzzo.
Gianni Masciarelli startade företaget 1981, och det har gradvis växt till att nu omfatta vingårdar i alla fyra provinser i Abruzzo.
Gianni Masciarelli gick bort alldeles för tidigt år 2008, endast 53 år gammal. Företaget drivs nu av hans fru Marina Cvetic, och dottern Miriam Lee Masciarelli.

Image for Masciarelli

Masciarelli

Masciarelli Trebbiano d’Abruzzo 2021

100 % Trebbiano. Frisk, fruktig doft med inslag av citrusaromer, persika och liten kryddighet.

Masciarelli Montepulciano d’Abruzzo 2020

Montepulciano d’Abruzzo 100%
Djup, fyllig, rik doft med inslag av mörka körsbär, läder, örtkryddor, mineraler och vanilj.

Castello di Semivicoli Terre de Chieti 2018

En blend på Cabernet Sauvignon, Merlot och Montepulciano. Kryddig, blommig, djup doft med inslag av mörka bär, rostade toner och bra mineralitet.

Mixbox Masciarelli

Två flaskor vardera av Trebbiano d'Abruzzo, Montepulciano d'Abruzzo och Terre di Chieti.

ISKRA Montepulciano Riserva 2017

100% Montepulciano d'Abruzzo från en enstaka superb vingård. lagrad i 12 månader på fransk ek. Storslaget, kraftfullt vin med doft av örtkryddor, mineraler, björnbär, blåbär och rostade kaffebönor.

ISKRA - ABRUZZO MALVASIA DOC 2019

100% Malvasia Istriana från en enda vingård planterad 2010, alltså en variant på den lokala Malvasia. Lagrad på fransk ek med jästfällningen i 18 månader. Ett stort vitt vin, doft med inslag av blommor, honungsmelon, kryddor och mineraler.

Marina Cvetic Syrah 2016

100% Syrah lagrad 12 månader på fransk ek. Klassisk Syrah-doft, salmiak, björnbär, rostade toner och mineraler.

Marina Cvetic Merlot 2016

100% Merlot lagrad 12 månader på fransk ek. Lite nya-världen Merlot i stilen, toffee, märk fruktrostade toner och mineraler.