Val Sotillo

Description for Val Sotillo

Här har vi lyckats knyta till oss en av pionjärerna i Ribera del Duero. Bodegas ISMAEL ARROYO - Val Sotillo ligger i Sotillo de la Ribera, i regionen Burgos. Det är en pittoresk dal i nordöstra delen av ursprungsbeteckningen Ribera del Duero, och det område som producerar viner i en stil som vi gillar.

ISMAEL ARROYO har en underjordisk källare från XVI-talet, som tar cirka 2000 kvadratmeter gallerier, huggen ned i den steniga jorden, där temperaturen är cirka 12 ºC hela året, och där har man vår flask- och fatkällare. Bodegan grundades som sådan 1979. Pionjärer och grundare av apellationen Ribera del Duero 1982 tillsammans med andra 5 vingårdar.

Man äger 25 hektar vingårdar i byn Sotillo, och köper också druvor från några andra odlare från byn. Vinrankorna odlas enligt det traditionella "busksystemet" (bush vines) och är mellan 40 och 80 år gamla

Short Description for Val Sotillo

En av de mest klassiska producenterna i Ribera del Duero, och en av de absolut bästa. Fantastiska, ursprungstypiska viner från byn Sotillo som vi tycker producerar de mest klassiska Ribera-vinerna. Oerhört goda viner, mycket lagringsdugliga, dessutom till bra priser.

Image for Val Sotillo

Val Sotillo

ValSotillo Finca Buenavista 2019

100% Tinta del Pais (Tempranillo) från vingårdar som ligger på 850 m höjd. Ett mycket hyllat vin. Tim Atkin 93 p, Vinous 91 p

ValSotillo Reserva 2016

100 % Tinta del Pais från vingårdar på 850 m höjd över havet. Lagrat i 24 månader på fransk och amerikansk ek.

ValSotillo Crianza 2019

Här har vi ett klassiskt Ribera-vin med djup koncentrerad doft med inslag av mörka körsbär, svarta vinbär, mineraler, rostad ek och violaromer.

ValSotillo Reserva VS 2016 - OBS 3-pack

100% Tinta del Pais från särskilt utvalda delar av vingårdarna är grunden i detta monument till vin. Lagrat i 24 månader på franska och amerikansk ek.

Albillo Mayor Barrica 2022

100 % Albillo, som är den vita druvan som man huvudsakligen odlar i Ribera del Duero. Inte jättevanlig, men varje gång vi provar den så blir man imponerad.

Val Sotillo Crianza 2019 - Magnum 3-pack

Ett riktigt härligt vin som levererar en stor drickupplevelse till riktigt bra peng. Ännu bättre på Magnum. Kan sparas minst 10 år.