Schwedhelm

Description for Schwedhelm

Georg och Stephan Schwedhelm är de två unga bröderna som driver verksamheten i Zellertal som är en del av området Pfalz. Man producerar i huvudsak Riesling, men också liten del Müller Thurgau (som vi inte tar in ännu), strålande Sauvignon Blanc och några riktigt imponerande viner av Spätburgunder (Pinot Noir).

Short Description for Schwedhelm

Georg och Stephan Schwedhelm är de två unga bröderna som driver verksamheten i Zellertal som är en del av området Pfalz. Suveräna viner på främst Riesling, men de gör också en superb Pinot Noir, liksom Sauvignon Blanc och Chardonnay.

Image for Schwedhelm

Schwedhelm

Zeller Riesling Trocken 2021

Ett s k "ortswein", d v s det kommer enbart från vingårdar i byn Zeller, som är Schwedhelms hemort.

Schwedhelm Riesling Trocken 2021

Instegsvinet hos böderna Schwedhelm men redan här en mycket hög kvalitet. Citrusskal och mineraler i doften. Bra, välbalanserad smak med bra fyllighet som hänger i länge. En Riesling som passar både som sällskapsvin, till naturella skaldjur och en sjötunga Walevska.

Klosterstück Pinot Noir 2016

Pfalz producerar riktigt bra Pinot Noir (Spätburgunder). Djup, rik doft av charkuterier, mörk frukt och kryddor. Fyllig, rik smak med packad frukt, kryddor och rostad ek. 2016 är mogen nu.

Klosterstück Pinot Noir 2017

Pfalz producerar riktigt bra Pinot Noir (Spätburgunder). Djup, fyllig doft av viol, mörka körsbär, jordgubbar och kryddor. Fyllig, rik smak med packad frukt, kryddor och rostad ek. 2017 ännu ett bra år.

Kreuzberg Riesling 2019

Kreuzberg är en vingård som är klassificerad som "erste lage" (premier cru) i Zellertal och en av de bästa vingårdarna för Schwedhelm. Ett stort vin med massiv mineralitet, gula päron och lime i doften.

Mixed Box Schwedhelm

En blanda låda med tre olika Riesling från Schwedhelm i Zellertal, Pfalz. Riesling Trocken, Zellertal Riesling och ett vin från vingården Kreuzberg, två flaskor av varje.

Sauvignong Blanc Zellertal 2021

Tydlig Sauvignon Blanc - arom i doften, krusbär, fläder och i smaken kommer även tropiska fruktaromer fram, bl a passionsfrukt.

Riesling Schwarzer Herrgott 2020

Schwarzer Herrgott är klassat som Grosse Lage, d v s Grand Cru i Tyskland. Vingården innehåller mycket kalksten och lera vilket ger vinet en stor dos mineralitet