Philippe Gamet

Description for Philippe Gamet

Philippe Gamet ligger i Mardeuil, en typisk Champagne-by, omgiven av sluttningar, två kilometer från Epernay, huvudstaden i Champagne.Som dotter till vinodlare från Fleury-la-Rivière och son till vinodlare från Mardeuil, driver Fabienne och Philippe Gamet sitt företeg beläget i 3 byar (Mardeuil, Damery och Fleury-la-Rivière) där de odlar de tre Champagne druvsorterna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay med omsorg och noggrannhet, hela året runt och under alla väder.En del av det som gör det här till en mycket intressant producent är att de använder mycket Pinot Meunier i sina viner. Det, samt att det de producerar har en mycket stor personlighet och tydlig karaktär av champagne. Champagner som sätter avtryck!   

Short Description for Philippe Gamet

Champagne Philippe Gamet ligger i Marne-dalen och producerar en rad champagner varav flera med stor andel Pinot Meunier. De har lyft kvaliteten ytterligare på senare år och producerar nu oerhört smakrika och komplexa champagner.

Image for Philippe Gamet

Philippe Gamet

Cuvée Caracteres

Ny design på etiketten, eller etiketterna, för man har tre olika etiketter i varje låda, två av varje. Detta för att symbolisera det som de beskriver som de tre hörnstenarna i denna cuvée, vingårdens, druvorna och ekfaten.

Rive Droite

En "Blanc de Noirs", d v s bara på de "svarta" druvorna Pinot Meunier (60%) och Pinot Noir (40%) från vingårdar på den högra sidan av floden (Rive Driote)

Rive Gauche

En blend på 30% Pinot Meunier, 35% Pinot noir och 35% Chardonnay från vänstra banken av floden (Rive Gauche).

Brut Rosé

En rosé på 60% Pinot Meunier och 40% Pinot Noir. Man har vinifierat Pinot Meunier till ett rött vin som man har adderat för att skapa en rosé, en vanlig metod i Champagne.

Mixed Box Gamet

En låda med två flaskor vardera av Rive Droite, Rive Gauche och Brut Rosé.