Michel Arnould

Description for Michel Arnould

Efter flera års tjat lyckades vi övertyga Patrick Arnould att sälja sin champagne till oss. Nu sedan länge en av våra kunders (och vår) största favoriter.
Vingårdarna som ligger i Grand Cru-byn Verzenay har funnits i familjens ägo sedan slutet på 1800-talet. Vid den tiden sålde man dock druvorna till olika champagne-hus. Familjen hette Lefevre och det var Henri Lefevre som från början på 1930-talet började göra en egen champagne, vilken han körde runt i sin Citroën och sålde i Frankrike. På 60-talet gifte sig hans barnbarn Francoise med Michel Arnould vilket ledde till födelsen av Champagne Michel Arnould, Mer land köptes upp och man investerade i ny utrustning och det resulterade i att man 1972 klev utanför Frankrike och började exportera till England.
Man säljer fortfarande druvor till Bollinger, men den bästa frukten, som Richard Juhlin beskriver som "något av det svartaste Champagne kan uppbringa" behåller man till sina egna champagner. Man har även ett utbyte med Bonnaire i Cramant så man har Grand Cru-druvor även på Chardonnay-sidan i sina cuvéer.
Idag är det Michels son Patrick och hans svärson Thierry som driver familjeföretaget.
Champagne Michel Arnould har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren, inte minst av Sveriges egen internationellt berömda vinexpert Richard Juhlin som prisar deras spets-cuvéer med höga poäng i sin senaste bok, och ger producenten fyra stjärnor av fem möjliga.
Nu finns toppvinet Memoire de Vignes i årgång 2015 tillgängligt i begränsad volym.
Kika gärna in på deras hemsida för mer information http://www.champagne-michel-arnould.com/

Short Description for Michel Arnould

Champagne Michel Arnould fortsätter att producera sina exklusiva Grand Cru-champagner till bra priser. Stor favorit hos många kunder, och hos oss själva... Kvalitet till oslagbara priser. Vi är lika glada varje år som de inte höjer priserna. Sedan ett par år även med ett sidoprojekt, Arnould & Gibelin med inköpta druvor från grannar i byn.

Image for Michel Arnould

Michel Arnould