Michel Arnould

Description for Michel Arnould

Efter flera års tjat lyckades vi övertyga Patrick Arnould att sälja sin champagne till oss. Nu sedan länge en av våra kunders (och vår) största favoriter.
Vingårdarna som ligger i Grand Cru-byn Verzenay har funnits i familjens ägo sedan slutet på 1800-talet. Vid den tiden sålde man dock druvorna till olika champagne-hus. Familjen hette Lefevre och det var Henri Lefevre som från början på 1930-talet började göra en egen champagne, vilken han körde runt i sin Citroën och sålde i Frankrike. På 60-talet gifte sig hans barnbarn Francoise med Michel Arnould vilket ledde till födelsen av Champagne Michel Arnould, Mer land köptes upp och man investerade i ny utrustning och det resulterade i att man 1972 klev utanför Frankrike och började exportera till England.
Man säljer fortfarande druvor till Bollinger, men den bästa frukten, som Richard Juhlin beskriver som "något av det svartaste Champagne kan uppbringa" behåller man till sina egna champagner. Man har även ett utbyte med Bonnaire i Cramant så man har Grand Cru-druvor även på Chardonnay-sidan i sina cuvéer.
Idag är det Michels son Patrick och hans svärson Thierry som driver familjeföretaget.
Champagne Michel Arnould har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren, inte minst av Sveriges egen internationellt berömda vinexpert Richard Juhlin som prisar deras spets-cuvéer med höga poäng i sin senaste bok, och ger producenten fyra stjärnor av fem möjliga.
Nu finns toppvinet Memoire de Vignes i årgång 2015 tillgängligt i begränsad volym.
Kika gärna in på deras hemsida för mer information http://www.champagne-michel-arnould.com/

Short Description for Michel Arnould

Champagne Michel Arnould fortsätter att producera sina exklusiva Grand Cru-champagner till bra priser. Stor favorit hos många kunder, och hos oss själva... Kvalitet till fortsatt svårslagna priser, även om de som många andra tvingats höja priserna bl a på grund av två år på rad där sen frost tog stor del av skörden. Sedan ett par år även med ett sidoprojekt, Arnould & Gibelin med inköpta druvor från grannar i byn.

Image for Michel Arnould

Michel Arnould

Brut Reserve Grand Cru Magnum 3-pack

En blend på 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay. Mycket smakrik men elegant champagne med mörka toner från Pinot Noir

Memoire de Vignes 2017 - OBS 1-pack

Richard Juhlin hävdar att det här är resultatet av hans vädjanden att man skulle göra en super-cuvée av de absolut bästa druvorna som går att uppbringa i Verzenay.

Mixed Box Arnould

Två flaskor vardera av Blanc de Noirs, Reserve Brut och Rosé Blanc de Noirs Brut. Tre helt olika champagner.

Blanc de Noirs Grand Cru

En Blanc de Noir, d v s gjord på 100% Pinot Noir, från Grand Cru-vingårdar i Verzenay. Rund, fruktig karaktär med drag av persika och aprikos.

Carte d'Or Millesime 2017

Ett vin som bara görs riktigt bra år, bestående av 50% Pinot Noir och 50% Chardonnay från enbart Grand Cru-vingårdar. Lagras minst tre år på jästfällningen.

La Grande Cuvée

En blend på 70% Pinot Noir Grand Cru från utvalda bättre delar av vingårdarna i Verzennay och 30% Chardonnay Grand Cru från Le Mesnil Sur Oger helt från årgång 2013

Reserve Brut Grand Cru

En blend på 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay. Redan på den här nivån visar Arnould sin klass.

Cuvée B50 2011 - OBS 1-pack

Vinifierad och lagrad i ekfat. Mogen, smakrik, mäktig champagne med tydlig fatkaraktär. Kommer i en svart sammetslåda.

Cuvée Extra Brut

100% Pinot Noir utan tillsatt dosage vilket i det här fallet ger en champagne med 3g socker / l

Rosé Blanc de Noirs Brut Grand Cru

100% Pinot Noir Grand Cru Verzenay från olika årgångar blandad med en liten del av det röda vinet i området som kallas Coteaux Champenoise,

Carte d'Or Jeroboam 3 liter 1-pack

Jeroboam är en dubbelmagnum, d v s 3 liter. Bra till stora kalas.

Fleur de Rosé

En rosé med ett striktare urval på druvor, längre lagring, ett vin från enda årgång och en blandning med Coteaux Champenoise (champagnes röda vin på Pinot Noir) som lagats på ekfat.

Arnould & Gibelin Blanc de Noirs Grand Cru

Patrick Arnould och and svåger Thierry Gibelin driver ett litet sidoprojekt där de köper upp druvor från grannar i byn Verzenay. Druvor av högsta klass, enbart från Grand Cru-klassade vingårdar, av vilka de producerar det här vinet

Mix 6 champagner Arnould

Sex olika champagner. Blanc de Noirs, Brut Reserve, Blanc de Noirs Rosé, Extra Brut, Carte d'Or 2017 och Memoire de Vignes 2017