Josef Bauer

Description for Josef Bauer

Joe Bauer är en liten, oerhört seriös och noggrann producent i området Wagram som fokuserar på de i vårt tycker mest intressanta druvorna i Österrike, Riesling och Grüner Veltliner.Alla hans viner har mycket karaktär från vingårdarna. Kraft, koncentration, frukt och mineraler är signifikativt för Bauers viner. Goda att dricka unga, men de bästa kan lagras i många år och framför allt Riesling får en fantastiskt intressant utveckling med några års lagring.Bauers viner håller en mycket hög kvalitet, och ni får här viner med betydligt mer kraft och karaktär än liknande viner hos det statligt ägda inköpsstället.Besök gärna vinområdet och hälsa på hos Joe (som han kallar sig själv) och hans familj. Det ligger bara ca fem mil utanför Wien och är ett underbart området att besöka och inte minst att cykla i. Nästan alla små vägar för traktorer och motsvarande som går kors och tvärs mellan vingårdarna på sluttningen ner mot Donau är asfalterade, vilket ger ett nät av härliga cykelvägar i underbart vacker terräng.


På bilden är det Joe med sonen Florian som är mycket involverad i produktionen, och har nya idéer om hur man ska göra vin. Kolla in han Saphir Roter Veltliner så förstår ni vad vi menar...

Short Description for Josef Bauer

Den oerhört sympatiska Josef Bauer har vi jobbat med i många år. Vi besökte honom under skörden 2021. Han fortsätter att producera klassiska, och otroligt prisvärda viner från sina vingårdar i den vackra byn Feuersbrunn i Wagram, utanför Wien. Nu har vi även fått med hans Roter Veltliner (unikt vin) och hans röda flaggskepp Bella Viktoria som görs på Cabernet Sauvignon och Zweigelt.

Image for Josef Bauer

Josef Bauer

Bella Viktoria 2019

Ett stort rött vin från Josef Bauer. Blandning på Cabernet Sauvignon och Zweigelt som lagrats 24 månader på nya franska ekfat. Potential att lagras länge

Ried Spiegel Alte Reben Grüner Veltliner 2022

Ried Spiegel är en av de högst belägna vingårdarna i Feuersbrunn. Alte reben betyder gamla vinrankor, vilket ger naturligt lågt skördeuttag och har rötter som går längre ner i marken, och det är därifrån smak, mineral och komplexitet kommer...

Ried Losling Riesling 2021

Ried Losling är det ursprungsskyddade namnet på vingården, och druvorna kommer helt från den. Enastående vingård som ger kraftfulla, mineralrika viner med lång fyllig smak, viss kryddighet och bra syra.

Ried Rosenberg Grüner Veltliner 2020

Rosenberg är den högst liggande vingården hos Joe Bauer och här skapas förutsättningar för Grüner Veltliner och högsta kvalitet.

Roter Saphir Roter Veltliner 2021

Det här är ett riktigt mäktigt vin! Saphir-vinerna är Florian Bauers innovativa idé. Roter Veltliner, specialitet från regionen, som har valts ut från de bästa delarna av vingården, skördat med låga volymer för mer koncentration. Fatjäst och lagrat på fat.

Mixed Box Josef Bauer

Mixed box med 2 vardera av Feuersbrunn Roter Veltliner, Riesling Feuersbrunn och Feuersbrunn Grüner Veltliner. Tre olika druvor från byn Feuersbrunn. Kul att jämföra!

Feuersbrunn Riesling 2022

Feuersbrunn är byn som Josef Bauer verkar i. Vinet kommer helt från vingården Hengstberg vilken ger Riesling-viner med bra struktur, mineraler och citrusaromer.

Feuersbrunn Roter Veltliner 2021

Roter Veltliner är en unik specialitet från området. En riktigt häftig druva som ger mycket smakrika viner.

Feuersbrunn Grüner Veltliner 2022

Från en blandning av vingårdar, men redan här på en mycket hög nivå. Fruktig, lite kryddig smak med inslag av honungsmelon, gula päron och citrus. Passar bra till fisk eller ljust kött som kalv, kyckling eller fläskkött.