José Dhondt

Description for José Dhondt

Vi har många gånger besökt José Dhondt och charmats både av hans person och hans viner. Detta märkligt nog trots att han bara kan franska, vilket vi som varit där inte kunnat. Men, med lite gester och några enstaka franska ord har vi varje gång haft vansinnigt trevligt och imponerats av hans champagne. År 1974 producerade José Dhondt sin första champagne. Tidigare hade man sålt druvorna till de stora champagne-husen. En ganska vanlig historia i Champagne som under några decennier ändrade mycket av det som varit traditionellt nämligen att de som ägde vingårdarna inte gjorde sin egen champagne utan sålde druvorna till de stora företagen. Champagne José Dhondt är beläget mitt i området Côte de Blancs, som är gräddhyllan när det gäller champagne baserad på Chardonnay, i byn Oger.

Short Description for José Dhondt

José Dhondts hantverksmässigt och småskaligt producerade champagner hyllas över hela världen. I USAs största vintidning Wine Spectator fick hans viner nyligen högsta poängen av de champagner som provades. Vi håller med, det här riktigt gott!

Image for José Dhondt

José Dhondt

Blanc de Blancs Brut

100% Chardonnay, i huvudsak från deras Grand Cru-gårdar. Wine Spectator Dec 2020 - 93 poäng (högst rankad bland non vintage)

Mes Vielles Vignes 2014

Druvorna till detta fantastiska vin kommer från bästa delen av hans Grand Cru-vingård på 2,5 ha. Vingården är planterad redan 1949, av José's far. Det är 100% Chardonnay.

Rosé de Saignee

100% Pinot Noir från Dhondts vingård i Saudoy i regionen Sezanne. Wine Spectator Dec 2020 - 93 poäng (bästa rosé)