Escoces Volante

Description for Escoces Volante


Här var lyckats knyta till oss en riktigt cool producent! Escoces Volante betyder "Flygande Skotten" och vinmakaren Norrel Robertson kommer från Skottland. Förutom att vara vinmakare har han också den mycket åtråvärda titeln "Master of Wine" som kräver många års studier och skicklighet för att uppnå. Mycket vinkompetens här alltså...

Norrel är bosatt i distriktet Calatayud som ligger mellan Madrid och Barcelona. Huvuddelen av de viner han producerar har hemvist Calatayud, men han jobber mycket även med druvor från andra distrikt, bl a Galicien.

Han har hyllats enormt för sina viner av de större publikationerna i världen, såsom The Wine Advocate och spanska vinbibeln Guia Peñin.

Vi är mycket glada och stolta över att ha inlett samarbetet med Norrel Robertson och att kunna ge våra kunder chansen att njuta av ett antal av hans fantastiska viner

Short Description for Escoces Volante

Det här är riktigt cool producent! Escoces Volante betyder "Flygande Skotten" och vinmakaren Norrel Robertson kommer från Skottland. Det är inte många producenter i Spanien som har blivit så unisont hyllad för sina produkter. Han producerar massor med viner, allt av otroligt hög kvalitet. Kolla in betygen på respektive vin, och priserna...Vi har valt ut några som vi tycker är särskilt intressanta.

Image for Escoces Volante

Escoces Volante

The Cup and Rings Albariño 2017

En härligt fräsch Albariño i klassisk stil. Bra, aromatisk doft med drag av päron och med viss kryddighet.

Manga del Brujo 2020

Manga del Brujo är en blandning på 70% gammal Garnacha, Tempranillo 10%, Syrah 15% och Mazuelo 5%. Ett stort, kraftfullt vin med massiv tät mörk frukt.

Papa Luna 2020

Garnacha 75%, Syrah 20%, Mazuelo 5% helt från DO Calatayud. Garnachan kommer från en vingård som levererar extremt lågt skördeuttag, vilket ger mycket koncentrerade druvor.

El Mondongo 2018

Ett helt underbart vin gjort på druvor från fem olika vingårdar, Garnacha 85%, Syrah 11%, Garnacha Blanca, Moristel och Bobal 4%.

Dos dedos de frente 2019

Ett av Norrel Robertsons toppviner. 95% Syrah och 5% Viognier från en högt belägen vingård (950 m ö h) planterat med kloner från Rhône-dalen.

Mix box Escoces Volante

En blanda låda för at prova tre av vinerna från Norrel Robertson. Två flaskor vardera av Cup and Rings Albariño, Manga del Brujo och Papa Luna.