Donnachiara

Description for Donnachiara

Här har vi hittat en otroligt intressant producent som har det vi söker efter i alla områden, hög kvalitet, bra priser och en tydlig identitet från området i sina viner. Vinerna från Kampanien har ett större rykte och anseende i Italien än de har i Sverige, där många ännu inte har provat och förstått deras storhet.

Mest kända är deras röda viner som görs av den lokala druvan Aglianico, men de vita som görs på tre olika druvor är också viner som man i Italien räknar till de främsta bland de vita. Druvorna Falanghina, Greco di Tufo och Fiano di Avellino har alla de egenskaper som gör att de kan producera fantastiska vita viner. Bra syra, mycket och komplexa smaker och egen identitet.

Donnachiara drivs av familjen Petitto. Ilaria Petitto fungerar som VD, marknadschef och generellt ansikte utåt. Som många andra producenter i Italien, och i alla andra vinproducerande länder också för den delen, så har man en "konsult" man använder i vinmakandet. I det här fallet är det en av Italiens mest berömda och framgångsrika, Riccardo Cotarella.

Short Description for Donnachiara

Relativt ny super-intressant producent från fantastiska Kampanien i södra Italien som var prenumerationslåda i juni 2020. Många har efterfrågat det igen, så nu ger vi er en chans att fylla på.

Image for Donnachiara

Donnachiara

Taurasi 2016

Aglianico Irpinia 2017

Aglianico Campania 2019

Falanghina Benventana 2019

Mix Box Donnachiara

Resilienza – Beneventano Falanghina IGT 2017