Domaine Saint Damien

Description for Domaine Saint Damien

Gigondas är ett mycket intressant område. Man producerar viner i huvudsak på Grenache och Mourvedre med mycket karaktär och till bra priser. Vinerna kan påminna om Châteauneuf-du-Pape men är i vårt tycke mer eleganta. Alla vinerna från Sainte Damien jäses med den naturliga jästen och buteljeras helt utan klarning eller filtrering. Seriös producent alltså. Domaine Saint Damien tillhör stjärnorna i området. Etablerad redan 1821 och Joel Saurel som driver egendomen nu är fjärde generatione, men på senare år har sonen Romain Saurel tagit över mer och mer som den femte generationen. Kolla in vinstocken på bilden, gammal..... 

Vinerna från Domaine Saint Damien är genomgående eleganta, smakrika viner med stor personlighet. Man producerar två toppviner, Gigondas från två vingårdar som står ut, Les Souteyrades och Les Louisiane. Två viner som för varje årgång räknas till de absolut bästa från Gigondas. Men gör en generisk Gigondas och två Côte du Rhône från vingårdar utanför Gigondas. Sedan 2012 är man certifierad ekologisk vinproducent. Saurels samarbetar sedan 1998 med Philippe Cambie, den klarast lysande stjärnan bland vinkonsulter i södra Frankrike. 

Short Description for Domaine Saint Damien

Här har vi klassiska viner av bästa märke, till suveräna priser! Vinerna från toppåret 2019 är bland det bästa Joel och Romain Saurel har producerat! Alla dessa viner är fynd i sin prisklass. Rankas alltid som en av de absolut bästa i Gigondas.

Image for Domaine Saint Damien

Domaine Saint Damien