Domaine de Grangeneuve

Description for Domaine de Grangeneuve

I appellationen Côte du Rhône-Villages finns några av världens mest prisvärda viner. Domaine de Grangeneuve ligger i kommunen Rousse och vingårdarna är planerade med 50% Grenache, 35% Syrah, Cinsault och Carignan 8%, 7% av vita (Viognier, Roussanne, Marsanne och Grenache Blanc). Egendomen är ett familjeföretag och drivs av familjen Bour. Vi träffade Nathalie Bour på vinmässan Prowein 2011, där vi efter en omfattande provning i montern för röda Côte du Rhône-viner i lägre prisklasser fann att deras Vielles Vignes stod ut bland övriga viner.Domaine de Grangeneuve ingår i sammanslutningen Vigneron Independants.

Short Description for Domaine de Grangeneuve

I appellationen Côte du Rhône-Villages finns några av världens mest prisvärda viner. Vi har i år jobbat med Grangeneuve i mer än tio år och kvaliteten går stadigt uppåt. Det är inte lätt att hitta den här höga kvaliteten till detta pris.

Image for Domaine de Grangeneuve

Domaine de Grangeneuve

"V" 2022

Ett stort och kraftfullt vitt vin gjort på 100% Viognier. Jäst och lagrat på ekfat.

Terre d'Epice 2022

Lika delar Syrah och Grenache från över 40 år gamla vinstockar vilket ger ett naturligt lågt skördeuttag. Lagrat i 12 månader på 228 liters ekfat.

Les Dames Blanches du Sud 2022

En härlig blandning av de främsta vita druvorna från Sydfrankrike, Viognier (40%), Marsanne (30%), Grenache Blanc (20%) och Rousanne (10%).

La Truffiere 2022

Från bästa delarna av sina vingårdar, med oerhört lågt skördeuttag. 90% Syrah och 10% Grenache.Lagrat på små ekfat (228 l) i 14 månader.

Mixed Box Grangeneuve

En blandad låda med två flaskor vardera av Les Dames Blanches du Sud, Terre d'Epice och L'Initiale H.

Esprit de Grenache 2022

Ett Côte du Rhône Villages - vin, blandning av 85% Grenache från gamla stockar och 15% Syrah.

L'Initiale H 2022

Nytt namn på vinet som tidigare hette Tradition. En blandning av 65% Grenache och 35% Syrah

Vielles Vignes 2022

Från gamla stockar, vilket ger lågt skördeuttag, kommer detta vin. En blandning av 50% Syrah och 50% Grenache

L'Instante Egoiste 2022

Kryddig, kraftig smak med djup fyllig fruktdoft av gula äpplen, aprikos och valnötter. Fyllig, lång smak med djup och mogen tropisk frukt. Ett riktigt bra och smakrikt vin!