Château Teyssier

Description for Château Teyssier

Här har vi det stora nöjet att presentera en av de stora profilerna idag i Bordeaux. Jonathan Maltus är en av "rebellerna" som har spelat stor roll för hur framför allt St Emillion har förändrats sedan mitten på 90-talet.Han hade stor del i den s k garagist-rörelsen, vilket i korthet innebar att man gick utanför de tidigare normerna att producera vin från hela egendomar till att laborera med mindre special-cuvéer från enstaka särskilt framstående delar av vingårdarna. Jonathan och Lyn Maltus köpte Château Teyssier 1994 och påbörjade en resa som de troligen då inte kunde förutse. Förutom att modernisera Teyssier (där de fortfarande bor) fullständigt så började de att köpa upp mer mark. Från de ursprungliga 5 hektar som Teyssier omfattade innehar man nu ca 30 hektar vingårdar i framför allt St Emillion. Förutom Teyssier så producerar man ett antal "single-vineyard" cuvéer som fått kult-status (Le Dôme, Les Astéries, Le Carré, Vieux Château Mazerat) som alla är röda, samt även ett vitt vin från en enda vingård, Clos Nardian. Man äger också Château Laforge som är ett helt strålande vin, och man producerar också ett rött och ett vitt vin som är generisk Bordeaux som heter Pezat.Nu räckte det ju inte för Maltus att "bara" producera kultviner i Bordeaux. Sedan 2008 gör han även fantastiska viner i Napa Valley under namnet "World's End", vilka vi också har nöjet att kunna erbjuda våra kunder i denna kampanj. Jonathan Maltus har fått fantastisk kritik och höga poäng för sina viner. Det mest enastående var när han fick det perfekta 100 poäng från Robert Parkers The Wine Advocate för 2010 Le Dôme, detta året efter att han fått 99 poäng för samma vin Allt detta sammantaget gör Jonathan Maltus och Château Teyssier till en fantastisk vinproducent som vi på Cavarosa Wine är oerhört stolta att få jobba med. Läs mer om hans olika viner som vi erbjuder i denna årests sista kampanj här nedan, där ni också har möjlighet att köpa flera olika blandade lådor. Observera att de dyraste vinerna från Bordeaux säljs i lådor om tre flaskor, övriga i sexpack som vanligt. Mer info hittar du på www.maltus.com och på bloggen maltuswine.blogspot.com .

Short Description for Château Teyssier

Här har vi det stora nöjet att återigen lyfta fram en av de stora profilerna idag i Bordeaux. Jonathan Maltus är en av "rebellerna" som har spelat stor roll för hur framför allt St Emillion har förändrats sedan mitten på 90-talet. Han hade stor del i den s k garagist-rörelsen, vilket i korthet innebar att man gick utanför de tidigare normerna att producera vin från hela egendomar till att laborera med mindre special-cuvéer från enstaka särskilt framstående delar av vingårdarna.

Image for Château Teyssier

Château Teyssier

Pezat Bordeaux Blanc 2022

Man borde dricka mer VIT Bordeaux! Pezat Blanc är ett högklassigt exempel på vit Bordeaux. En blend på Sauvignon Blanc, Semillon och Muscadelle.

Pezat Rouge Bordeaux Superieur 2018

Pezat Rouge görs på druvor från vingårdar precis utanför St Emillion-apellationen, 75% Merlot och 25% Cabernet Franc.

Pezat Rosé 2022

Det första franska vinet Maltus gjort som inte kommer från Bordeaux. Det här kommer från Provence, som är allmänt känt för sina rosé-viner.

Château Teyssier St Emillion Grand Cru 2018

Vinet är en blandning av 85% Merlot och 15% Cabernet Franc. Underbar doft av plommon, smörkola, kaffe, örter och fat.

Château Laforge St Emillion Grand Cru 2019 3-pack

Denna årgång är 92% Merlot och 8 % Carbernet Franc från gamla rankor. Ett underbart, stort vin med toner av svarta vinbär, mörka körsbär, lakrits, kola, rostade toner och vanilj

Vieux Château Mazerat St Emillion Grand Cru 2016 3-pack

Systervinet till det omtalade Le Dôme. 2008 köptes Vieux Château Mazerat som har ett mycket intressant läge med Beausejour och Angelus som grannar. Vinet görs på 65% Merlot och 35% Cabernet Franc

Le Dôme St Emillion Grand Cru 2018

Ett vin som nått kultstatus, och det är ingen överdrift. Gjort på druvor från en enda vingård som ligger alldeles intill klassiska Angelus. Vingården består av 80% Cabernet Franc och 20% Merlot och planterades 1950.

Maltus Mixlåda Bordeaux

En låda med två flaskor vardera av Pezat Blanc, Lacroix och Pezat Rouge.

Mixed box Pezat Bordeaux

En låda med två flaskor vardera av Pezat Blanc, Pezat Rosé och Pezat Rouge.

Lacroix Bordeaux Superieur 2018

En blend på 55% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc. Jonathan Maltus har valt ut druvorna till dett vin från en högt belägen vingård i området mellan Dordogne och Garonne.

Le Carré St Emillion Grand Cru 2016 3-pack

Ett vin från en enda liten vingård som köptes från Château Canon 2004, och som gränsar till det superberömda Clos Fourtet.