Cava Duran

Description for Cava Duran

Cava Duran är ett exklusivt projekt av familjen Canals Canals i Penedes, det högt belägna vinområdet innanför Barcelona i Katalonien. Det är det första vineriet som producerar enbart Gran Reserva Cava, vilket innebär att alla viner är lagrade minst 30 månader på flaska i kontakt med jästfällningen för att uppnå en komplexitet och rikedom i smak. Denna producent valde vi ut bland en mängd andra för att erbjuda våra kunder en mycket speciell cava. Vinerna från Cava Duran görs av Ramon Canals, som förutom i sina hemtrakter har praktiserat som vinmakare i Nya Zeeland, Australien, Californien och naturligtvis i Champagne.

Short Description for Cava Duran

Cava Duran är ett exklusivt projekt av familjen Canals Canals i Penedes, det högt belägna vinområdet innanför Barcelona i Katalonien. Sedan några år producerar Ramon Canals också ett par riktigt häftiga röda viner från Montsant och Priorat som ligger lite längre söderut.

Image for Cava Duran

Cava Duran

5V Gran Reserva 2017

En blandning av Xarel.lo, Macabeu, Parellada, Chardonnay and Pinot noir. Chardonnay-vinet jäses på ekfat, övriga på ståltank.

Rosé Gran Reserva 2015

En blandning av 80% Pinot Noir och 20% av den lokala druvan Trepat.

Mixed Box Cava Duran

Mixed box med 2 av varje av Origin Gran Reserva, Rosé Gran Reserva och 5V Gran Reserva. Tre helt olika Cavor!

Duran Origin Gran Reserva 2018

En blandning på de traditionella Cava-druvorna Macabeo, Parellada och Xarel-lo, samt Chardonnay. 36 månaders lagring på flaskan.

Siana Terrer Montsant 2020

Ett relativt nytt vin från Ramon Canals! Hans skicklighet som vinmakare får vi nu även möjlighet att avnjuta med det här vinet från Montsant.

Sentiments 2019 DOQ Priorat

En blend på Garnatxa och Samsó från en vingård i Priorat. Lagras på 50% fransk och 50% amerikanska nya ekfat i ca sex månader.

Canals Canals Classic Vintage Brut 2018

En klassisk Cava från Ramon Canals på Macabeo, Parellade och Xarel-lo. Lagrad över 12 månader på jästfällningen.

Sentiments Unics 2016 DOQ Priorat

Ramon Canals toppvin från Priorat från de bästa delarna av Finca Mas de l’Abella. Vinet lagras på 50% franska och 50% amerikanska nya ekfat i 12 månader.

Siana Garnatxa Negra Montsant 2020

Ett nytt vin från Ramón Canals, gjort på 100% Granacha. Lagrat på en blandning av amerikansk och franska ek i 10 månader.