Cantina Altarocca

Description for Cantina Altarocca

Årtionden av passion för vin och framstående vingårdar har möjliggjort skapandet av Cantina Altarocca, som ligger på sluttningarna av Rocca Ripesena, med vulkanisk jord, mindre än fem kilometer från den historiska staden Orvieto.Syftet med Cantina Altarocca är en balanserad blandning av teknik och tradition.Endast utvalda druvor med önskad mognad plockas manuellt och förs till vinpressen i små korgar för att garantera hela klasar, som utsätts för ytterligare urval innan pressning.Ekologiskt certifierad producent.Läs gärna mer på deras hemsida, som också omfattar deras "resort" vilken varmt rekommenderas  http://www.altaroccawineresort.com/en/winery/

Short Description for Cantina Altarocca

Altarocca är en härlig blandning av tradition och nytänkande, både klassiska druvor och mer internationella, allt i mycket hög kvalitet.

Image for Cantina Altarocca

Cantina Altarocca

ARCOSESTO Orvieto Classico Sup. 2021

En blend på Grechetto, Trebbiano Procanico och Malvasia. Friskt, fruktigt vin med blommor och persika i doften.

Librato IGT 2021

Detta djupt rubinröda vin kommer från druvorna Cabernet Franc 70% och Canaiolo 30%. En intensiv och fyllig doft av röda bär.

Bianco d'Altarocca IGT 2019

100% Chardonnay skördat till ett mycket lågt skördeuttag, 35 hl per hektar. Jäst och lagrat på franska ekfat i 7 månader.

Lavico IGT Rosso 2018

Merlot och Cabernet Sauvignon som fått mogna i 10-12 månader i små franska ekfat.

Mixed Box Altarocca

En låda med tre Lavico och tre Albaco

Albaco Orvieto Classico Superiore 2021

På 300 meters höjd växer druvorna Chardonnay och Grechetto till detta friska och härliga vita vin.