Bodegas Mauro

Description for Bodegas Mauro

Bodegas Mauro är en världsberömd producent i Ribera del Duero. Vingårdarna för Mauro ligger dock precis utanför gränsen för apellationen (vinområdet) Ribera del Duero, så man kan inte sätta det på etiketten på vinerna. Gränserna för vinområdet Ribera del Duero har ändrats tidigare, och det är ingen vågad gissning att Mauros vingårdar hamnar innanför gränsen framöver. Vinmakaren Mariano Garcia är en levande legend. Googla honom så får man mycket att läsa. Enligt vissa är han "större än Ribera del Duero", och många anser att han är den främste vinmakaren i Spanien.


Han var i 30 år vinmakare på Spaniens mest berömda vinproducent Vega Sicilia. Under tiden på Vega Sicilia startade han upp ett hobbyprojekt, Bodegas Mauro, som han drev utan att man kände till det på Vega Sicilia. När vinerna från Bodegs Mauro fick bättre kritik än Vega Sicilia och det uppdagades att det var Mariano Garcia som gjorde dem, så fick han sparken från Vega Sicilia. 1997 köpte Mariano mark i Toro, ett område som han sedan tidigare hade insett potentialen hos. Han startade upp Bodegas San Roman, vars viner sedan dess har prisats av vinkritiker världen runt. Förutom Bodegas Mauro gör han också vinerna på Aalto i Ribera del Duero. Ett senare projekt som även det resulterat i stor uppmärksamhet är Garmon, på frukt från appellationen Ribera del Duero.

Short Description for Bodegas Mauro

Bodegas Mauro är en världsberömd producent i Ribera del Duero. Vingårdarna ligger dock precis utanför gränsen för apellationen (vinområdet) Ribera del Duero, så man kan inte sätta det på etiketten på vinerna.
Vinerna nedan kommer även från deras egendom i Toro (San Roman) och deras senaste projekt Garmon som ligger inom Ribera del Duero-appellationen. Dessa formidabla viner har troligen aldrig varit bättre, eller fått högre betyg än nu.

Image for Bodegas Mauro

Bodegas Mauro

Prima 2018

The Wine Advocate anser att det är den bästa Prima som gjorts hittills och ger det 92 poäng. Mer "poäng för pengen" får man leta efter.

Mauro 2019

2019 fick fick 93 poäng av Wine Advocate, och beskrivs om något med tillgänglig jämfört med t ex 2018.

Mauro VS 2018 3-pack i trälåda

Årgång 2018 fick 96 poäng av The Wine Advocate.

Terreus 2018 3-pack i trälåda

Prima 2018 Magnum

Mångas favoritvin Prima på Magnum-flaska. Årgång 2018 är den bästa Prima någonsin enligt The Wine Advocate, 92 poäng.

Cartago 2016 3-pack

Årgång 2016 fick 96 poäng i The Wine Advocate, den bästa Cartago hittills.

Garmon Continental 2018

Årgång 2018 anses vara den bästa Garmon hittills, 96 poäng i The Wine Advocate.

San Roman 2018

94+ poäng! Producerat på 100% Tinta del Toro. Lagrat i 24 månader på franska och amerikanska ekfat av olika ålder. Oerhört koncentrerat vin med doft av lakrits, mörk choklad, björnbär och mineraler.