Bodegas Alceño

Description for Bodegas Alceño

Jumilla var en av de få områden som inte drabbades av vinlusen i början av 1900-talet. Klimaten kännetecknas av relativt kalla vintrar med temperaturer straxt under nollan och risk för frost i mars/april. Å andra sidan heta somrar med temperaturer på 40+ gr och genomsnittligt regn på bara 300 mm/år. Naturen här erbjuder vida dalar och högplatåer där vi hittar mesta vinodlingarna på höjder av 400 till 800 meters höjd. Den absolut vanligaste druvan här är Monastrell som representerar ca 85% av odlingsytan. Monastrell binder man inte upp som man traditionellt finner i de flesta vingårdar utan här växer plantan mer som en buske. Huvudorten heter Jumilla och mitt i staden hittar vi Alceños vineri. Förmodligen låg det ensamt på landet när det begav sig 1870. Numera regisseras vintillverkningen sedan 1997 av oenologen Juan Miguel Benitez Garcia. Under hans vingar har Alceños viner fått en rad utmärkelser i både spansk och internationell press. Monastrell lär vara en druva som är svår att tämja men vår vinmakare klarar det bevisligen utmärkt. Den har en stram karaktär med stor fruktighet.

Short Description for Bodegas Alceño

Bodegas Alceño startade 1870 så man firar 150 år 2020! Den första producenten att producera och sälja vin i Jumilla! Prenumerationslåda tidigare, och den gjorde bra avtryck hos våra kunder då många har efterfrågat den på nytt.

Image for Bodegas Alceño

Bodegas Alceño

Alceño Selección 2017

Selección är ett av toppvinerna från Alceño. Här har man valt ut de bästa druvorna från högre belägna och karga vingårdar

Alceño 12 Meses 2017

Ett vin i huvudsak från de äldsta vingårdarna med Monastrell, lagrat 12 månader på franska och amerikanska ekfat.

Alceño Organic 2019

Från vingårdar certifierade för ekologisk odling. Lagras 3-4 månader på franska och amerikanska ekfat.

Mix Alceño

Mix låda med tre röda från Alceño, två flaskor av varje. Seleccion, 12 Meses och Romeo

Alceño Sauvignon Blanc 2020

Sauvignon Blanc som är jäst och lagrad på ekfat. Ett vin i den fylligare stilen som produceras på samma sätt som vit Bordeaux.

Alceño Romeo Organic Monastrell 2019

100% Monastrell från organiskt odlad vingård 700 m över havet. Lagrat 10 månader på 50% vardera ny fransk och amerikansk ek.