Domaine Clos Romane

Description for Domaine Clos Romane

Domaine Clos Romane ligger i Cairanne i Rhône-dalen. Det drivs av Nadine och Stephan Charancon. Cairanne är en egen appellation, d v s en by i området Côtes du Rhône som anses vara så bra och ha en så pass tydlig karaktär att man får sätta ut by-namnet på etiketten. Egendomen är på ca 30 hektar som är planerade med de traditionella druvorna från Rhône-dalen

Short Description for Domaine Clos Romane

Domaine Clos Romane ligger i Cairanne i Rhône-dalen. Nadine Charancon gick tragiskt nog bort i höstas, alldeles för ung. Stephan Charancon driver företaget med sina barn, varav dottern Romane gett namn till företaget. Cairanne är en egen appellation, d v s en by i området Côtes du Rhône som anses vara så bra och ha en så pass tydlig karaktär att man får sätta ut by-namnet på etiketten.
De var prenumerationslåda i höstas, och vi har sällan fått så mycket lovord som för den lådan.

Image for Domaine Clos Romane

Domaine Clos Romane

Côtes du Rhône 2022

Ett riktigt snyggt klassiskt Rhône-vin som passar bra till en lammgryta med mörtkryddor och vitlök, eller till grillat fläskkött med söt glaze.

Cairanne 2022

klassat som Côtes du Rhöne village, helt från kommunen Cairanne. En bland på Grenache, Mourvèdre, Syrah och Carignan

Côtes du Rhône Aemilia 2023

Vita Rhône-viner är lysande och förtjänar mer uppmärksamhet. Här har vi en blandning på Rousanne och Clairette. God doft med inslag av honungsmelon, lindblom, mandel och mineral.

Mixlåda Clos Romane

En låda med två flaskor vardera av Côtes du Rhöne, Aemilia och Cairanne.

Côtes du Rhône Rose 2023

Rhône-dalen är en mycket bra källa för smakrika friska rosé-viner, och det här är ett lysande exempel på det. En blend på Grenache och Clairette.

Les Galets Jade Cairanne 2022

Ett av toppvinerna från Clos Romane som vi nu får några lådor av, och det här är ruskigt bra!