Gagliole

Description for Gagliole

Upprinnelsen till denna är en lunch med en grupp på torget i Panzano i juni 2022. Sent på lunchen tog vi in en flaska från Gagliole, och vi blev helt knockade. Efter dialog under hösten har vi nu fått till ett samarbete med denna fantastiska producent.
Gagliole har sin anläggning i Panzano, men äger vingårdar även lite längre söderut i Castellina. Thomas Bär med sin fru Monika Bettschart köpte egendomen 1990, och har genomfört omfattade investeringar i kvalitet. I Panzano ligger vingårdarna i den berömda sluttningen Conca d’Oro där deras grannar är idel världsberömda producenter.
Gagliole gör många fantastiska viner, alla har en gemensam "hus-stil" och det är kombinationen av komplexitet, smakrikedom och elegans. Vinerna är oerhört välbalanserade vilket gör att man gärna sträcker sig efter en flaska till....

Short Description for Gagliole

Här har vi fått till ett samarbete med en riktig stjärna i Chianti! Makalöst bra viner! Gagliole har sin anläggning i Panzano, men äger vingårdar även lite längre söderut i Castellina. Thomas Bär med sin fru Monika Bettschart köpte egendomen 1990, och har genomfört omfattade investeringar i kvalitet.
Inte bara vi som gillar Gagliole. De har fått mycket uppmärksamhet i internationella publikationer. Klicka på varje produkt för mer info.

Image for Gagliole

Gagliole

Rubiolo Chianti Classico 2021

100% Sangiovese. Doft av torkade örter, mogen röd frukt och mineraler. Välbalanserad smak med runda tanniner, mogen frukt och bra finish.

Chianti Classico Riserva 2020

100% Sangiovese, 10 månader på franska fat. Härlig doft av körsbär, torkade jordgubbar, plommon, örtkryddor och läder. Wine Advocate och Vinous gav båda 93 poäng.

Valletta IGT 2019

Merlot och Sangiovese, 50% vardera, lagrat 12 månader på franska ekfat varav 20% nya. Djup doft, lite tobak, mörk frukt, läder och mineraltoner.

Biancolo IGT 2020

En blend på Trebbiano och Chardonnay. Aromatisk, kryddig doft med inslag av gula päron, mineraler och lite tropisk frukt.

Balisca Cabernet 2016 Magnum 3-pack

100% Cabernet från Panzano, Conca doro. 24 månader i ek, 80 % ny. 96 poäng i Vinous

Pecchia Gran Selezione 2018 3-pack

100% Sangiovese från en vingård i Panzano, från sluttningen som kallas Conca d'Oro - Gyllene skålen Ett oerhört stort vin. Bland det absolut bästa från Chianti Classico

Valletta IGT 2017 MAGNUM 3-pack

Ett av mina absoluta favoritviner från Gagliole, i synnerhet för pengen. Årgång 2017 fick 94 poäng i Vinous.