Gagliole

Description for Gagliole

Upprinnelsen till denna är en lunch med en grupp på torget i Panzano i juni 2022. Sent på lunchen tog vi in en flaska från Gagliole, och vi blev helt knockade. Efter dialog under hösten har vi nu fått till ett samarbete med denna fantastiska producent.
Gagliole har sin anläggning i Panzano, men äger vingårdar även lite längre söderut i Castellina. Thomas Bär med sin fru Monika Bettschart köpte egendomen 1990, och har genomfört omfattade investeringar i kvalitet. I Panzano ligger vingårdarna i den berömda sluttningen Conca d’Oro där deras grannar är idel världsberömda producenter.
Gagliole gör många fantastiska viner, alla har en gemensam "hus-stil" och det är kombinationen av komplexitet, smakrikedom och elegans. Vinerna är oerhört välbalanserade vilket gör att man gärna sträcker sig efter en flaska till....

Short Description for Gagliole

Här har vi fått till ett samarbete med en riktig stjärna i Chianti! Makalöst bra viner! Gagliole har sin anläggning i Panzano, men äger vingårdar även lite längre söderut i Castellina. Thomas Bär med sin fru Monika Bettschart köpte egendomen 1990, och har genomfört omfattade investeringar i kvalitet.
Inte bara vi som gillar Gagliole. De har fått mycket uppmärksamhet i internationella publikationer. Klicka på varje produkt för mer info.

Image for Gagliole

Gagliole

Rubiolo Chianti Classico 2020

100% Sangiovese. Doft av torkade örter, mogen röd frukt och mineraler. Välbalanserad smak med runda tanniner, mogen frukt och bra finish.

Chianti Classico Riserva 2020

100% Sangiovese, 10 månader på franska fat. Härlig doft av körsbär, torkade jordgubbar, plommon, örtkryddor och läder

Valletta IGT 2019

Merlot och Sangiovese, 50% vardera, lagrat 12 månader på franska ekfat varav 20% nya. Djup doft, lite tobak, mörk frukt, läder och mineraltoner.

Gagliole IGT 2020

100% Sangiovese från Panzano. 16 månader i franska fat. Härlig, god elegant doft av söt tobak, örter, viol, chark, mogen frukt.

Balisca Cabernet 2018 Magnum 3-pack

100% Cabernet från Panzano, Conca doro. 24 månader i ek, 80 % ny. 96 poäng i Vinous