Castagner Grappa

Description for Castagner Grappa

Castagner distillery är beläget i Italiens Venetoregion, straxt norr om Venedig. Det startades 1997 av Roberto Castagner som fortfarande är ”master distiller”. Hans brorson Carlo och hans döttrar Giulia och Silvia delar hans passion och kärlek till drycken i destilleriet.
Roberto har intresserat sig för nya tekniker att förfina traditionella grappan bl.a. genom att man bara använder skalet till druvorna i pressresterna från vintillverkningen, inga stjälkar eller kärnor. Han är också uppfinnaren bakom det stora vita tunnlarna som i vacuum skyddar pressresterna flera månader innan kokning för oxidation och bakterier.
Castagners grappa smakar långt mycket bättre än den grappa man ofta blir bjuden på efter maten på italienska restauranger. En känsla av god rom eller cognac präglar smaken. Roberto Castagner är genom sin innovativa produktion ett av de mest kända grappa-namnen i Italien och kanske en av de bästa grappa-producenterna
Alla dryckerna säljs i en-pack.

Short Description for Castagner Grappa

Här har vi hittat något extraordinärt, en helt enastående Grappa-producent! Castagner distillery är beläget i Italiens Venetoregion, straxt norr om Venedig. Det startades 1997 av Roberto Castagner som fortfarande är ”master distiller”. Hans brorson Carlo och hans döttrar Giulia och Silvia delar hans passion och kärlek till drycken i destilleriet.

Image for Castagner Grappa

Castagner Grappa

Fuori 3

3 års lagring på ek och körsbärsfat. Gjord på en blandning av Cabernet, Glera, Merlot och Pinot Noir. Mild ljusgul färg och smak präglad av citrus och toffee. Härlig till en choklad dessert.

Fuori 7

7 års lagring i körbärs och ekfat. Gjord på skal från Cabernet, Merlot och Pinot Noir. Mild doft med en känsla av rosor.

Fuori 14

14 års lagring på fat av körsbär under 3 år samt därefter 11 år på fat från Marsala, Vin santos samt Brandy.

Amaro

En härlig likör på 40-tal italienska örter servers i typ cognacsglas med mycket is. Den har örtartade dofter av gentiana, maskros, rabarber och vilda örter.