Fritz Wassmer

Description for Fritz Wassmer

Baden ligger i södra Tyskland och vinområdet ligger på andra sidan Rhen, mitt emot Alsace. Ett klimat som med mer eftermiddags- och kvällssol har ett något varmare klimat. Här har Fritz Wassmer på kort tid etablerat sig som en av Badens, och Tysklands, främsta vinproducenter. Det sistnämnda stärks av att han i engelska Decanter, som är en av världen främsta vinpublikationer, nyligen hade med ett vin som de ansåg som Tysklands främsta vita vin i sin stora årliga provning. Aha...en Riesling såklart tänker ni då. Det som var särskilt anmärkningsvärt med detta var att det inte var en Riesling, utan en fatjäst, fatlagrad Chardonnay! Vi har provat vinet, och det finns att köpa i webshopen.
Baden i allmänhet, och av Fritz Wassmer i synnerhet har visat sig vara ett fantastiskt område för bl a de klassiska Bourgogne-druvorna, Pinot Noir och Chardonnay, men det finns även mikroklimat som passar för flera andra druvor som ni kan se i webshopen, och ännu mer på https://www.weingutfritzwassmer.de/.
Vi är oerhört nöjda av att ha fått till ett samarbete med en av de största stjärnorna i Tyskland just nu. OM ni hittar andra viner på deras websida som intresserar er, skicka oss ett mail på info@cavarosawine.se så kan vi se om vi kan köpa det också.

Short Description for Fritz Wassmer

Baden ligger i södra Tyskland och vinområdet ligger på andra sidan Rhen, mitt emot Alsace. Ett klimat som med mer eftermiddags- och kvällssol har ett något varmare klimat. Här har Fritz Wassmer på kort tid etablerat sig som en av Badens, och Tysklands, främsta vinproducenter. Det sistnämnda stärks av att han i engelska Decanter, som är en av världen främsta vinpublikationer, nyligen hade med ett vin som de ansåg som Tysklands främsta vita vin i sin stora årliga provning. Det var inte en Riesling, utan en fatjäst, fatlagrad Chardonnay! Vi har provat vinet, och det finns att köpa i webshopen.

Image for Fritz Wassmer

Fritz Wassmer