Fritz Wassmer

Description for Fritz Wassmer

Baden ligger i södra Tyskland och vinområdet ligger på andra sidan Rhen, mitt emot Alsace. Ett klimat som med mer eftermiddags- och kvällssol har ett något varmare klimat. Här har Fritz Wassmer på kort tid etablerat sig som en av Badens, och Tysklands, främsta vinproducenter. Det sistnämnda stärks av att han i engelska Decanter, som är en av världen främsta vinpublikationer, nyligen hade med ett vin som de ansåg som Tysklands främsta vita vin i sin stora årliga provning.
Baden i allmänhet, och Fritz Wassmer i synnerhet har visat sig vara ett fantastiskt område för bl a de klassiska Bourgogne-druvorna, Pinot Noir och Chardonnay, men det finns även mikroklimat som passar för flera andra druvor som ni kan se i webshopen, och ännu mer på https://www.weingutfritzwassmer.de/.
Vi är oerhört nöjda av att ha fått till ett samarbete med en av de största stjärnorna i Tyskland just nu. OM ni hittar andra viner på deras websida som intresserar er, skicka oss ett mail på info@cavarosawine.se så kan vi se om vi kan köpa det också.

Short Description for Fritz Wassmer

Baden ligger i södra Tyskland och vinområdet ligger på andra sidan Rhen, mitt emot Alsace. Ett klimat som med mer eftermiddags- och kvällssol har ett något varmare klimat. Här har Fritz Wassmer på kort tid etablerat sig som en av Badens, och Tysklands, främsta vinproducenter.
Wassmer har på kort tid blivit en stor favorit hos våra kunder, och hos oss själva också....

Image for Fritz Wassmer

Fritz Wassmer

Spätburgunder 2022

En mycket elegant Spätburgunder (Pinot Noir) med klassiska dofter som man bara hittar hos den druvan, hallon, björnbär och kanske bigarråer också. Bra syra och komplexitet och en härlig smak som sitter i ett bra tag. Ett mycket bra vin med alla bitar på rätt plats

Spätburgunder "M" 2020

Ett tydligt snäpp upp jämfört med Spätburgunder Gutswein. Djupare fruktaromer av mogna bigarråer, blåbär och animaliska inslag som bygger upp en mycket komplex doft.

Grauer Burgunder 2022

Burguner (Pinot Gris) från Baden i helt torr stil. Frisk, fruktig doft med inslag av gråpäron, honungsmelon och persika och bra kryddighet.

Sommerhalde Bombach Spätburgunder 2018 3-pack

Ett av Wassmers mest hyllade viner. En storslagen Pinot Noir som visar vilken enorm potential det finns i Baden.

Mixad låda Fritz Wassmer

En blandad låda med två flaskor vardera av Grauer Burgunder, Spätburgunder och Spätburgunder "M".

Spätburgunder XXL 2017

En helt enastående god Pinot Noir producerad på druvor utvalda från bättre delar av Wassmers vingårdar.

Grauer Burgunder Reserve 2020

Fritz Wassmer gör fantastiska viner på Grauer Burgunder (Pinot Gris). Här har vi ett lysande exempel. Ett mycket stort vin som garanterat kommer förvåna!

Spätburgunder CCL 2014

Ett fantastiskt vin med en komplexitet och kraft som du får leta djupt in i Bourgogne bästa vingårdar för att hitta, och då kostar det väsentligt mer.

Chardonnay 2022

Chardonnay har visat sig ha mycket goda förutsättningar hos Fritz Wassmer. Redan på den här nivån hittar vi ett härligt vin med inslag av mandel och tropisk frukt. Elegant, välbalanserad smak med mineraler och viss smörighet. Passar bra till en stekt rödspätta med brynt smör.

Chardonnay Reserve 2021

Här har Wassmer fått till ett riktigt superbt vin. Underbar doft med inslag av vanilj, brynt smör, citrus och mineraler. Elegant, fyllig smak med bra syra och rostad fatkaraktär. Påminner om en bra Bourgogne.