Fritz Wassmer

Description for Fritz Wassmer

Baden ligger i södra Tyskland och vinområdet ligger på andra sidan Rhen, mitt emot Alsace. Ett klimat som med mer eftermiddags- och kvällssol har ett något varmare klimat. Här har Fritz Wassmer på kort tid etablerat sig som en av Badens, och Tysklands, främsta vinproducenter. Det sistnämnda stärks av att han i engelska Decanter, som är en av världen främsta vinpublikationer, nyligen hade med ett vin som de ansåg som Tysklands främsta vita vin i sin stora årliga provning. Aha...en Riesling såklart tänker ni då. Det som var särskilt anmärkningsvärt med detta var att det inte var en Riesling, utan en fatjäst, fatlagrad Chardonnay! Vi har provat vinet, och det finns att köpa i webshopen.
Baden i allmänhet, och av Fritz Wassmer i synnerhet har visat sig vara ett fantastiskt område för bl a de klassiska Bourgogne-druvorna, Pinot Noir och Chardonnay, men det finns även mikroklimat som passar för flera andra druvor som ni kan se i webshopen, och ännu mer på https://www.weingutfritzwassmer.de/.
Vi är oerhört nöjda av att ha fått till ett samarbete med en av de största stjärnorna i Tyskland just nu. OM ni hittar andra viner på deras websida som intresserar er, skicka oss ett mail på info@cavarosawine.se så kan vi se om vi kan köpa det också.

Short Description for Fritz Wassmer

Baden ligger i södra Tyskland och vinområdet ligger på andra sidan Rhen, mitt emot Alsace. Ett klimat som med mer eftermiddags- och kvällssol har ett något varmare klimat. Här har Fritz Wassmer på kort tid etablerat sig som en av Badens, och Tysklands, främsta vinproducenter. Det sistnämnda stärks av att han i engelska Decanter, som är en av världen främsta vinpublikationer, nyligen hade med ett vin som de ansåg som Tysklands främsta vita vin i sin stora årliga provning. Det var inte en Riesling, utan en fatjäst, fatlagrad Chardonnay! Vi har provat vinet, och det finns att köpa i webshopen.

Image for Fritz Wassmer

Fritz Wassmer

Spätburgunder 2019

En mycket elegant Spätburgunder (Pinot Noir) med klassiska dofter som man bara hittar hos den druvan, hallon, björnbär och kanske bigarråer också. Bra syra och komplexitet och en härlig smak som sitter i ett bra tag. Ett mycket bra vin med alla bitar på rätt plats

Spätburgunder "M" 2018

Ett tydligt snäpp upp jämfört med Spätburgunder Gutswein. Djupare fruktaromer av mogna bigarråer, blåbär och animaliska inslag som bygger upp en mycket komplex doft.

Schlossberg Staufen Chardonnay 2019 3-pack

Englands största vintidning, och en av världens största, Decanter utnämnde i december 2021 de bästa vinerna i olika länder och områden. Tysklands bästa vita vin "Best in show" blev överraskande nog inte en riesling, utan just detta vin, av årgång 2018. De gav vinet 97 poäng

Grauer Burgunder 2020

Burguner (Pinot Gris) från Baden i helt torr stil. Frisk, fruktig doft med inslag av gråpäron, honungsmelon och persika och bra kryddighet.

Sommerhalde Bombach Spätburgunder 2017 3-pack

Ett av Wassmers mest hyllade viner. En storslagen Pinot Noir som visar vilken enorm potential det finns i Baden.

Mixad låda Fritz Wassmer

En blandad låda med två flaskor vardera av Grauer Burgunder, Spätburgunder och Spätburgunder "M".

Spätburgunder XXL 2015