Perticaia

Description for Perticaia

Perticaia ligger mitt i det gröna Umbrien bland odlade kullar av vinrankor och olivträd, alla omgivna av torn, byar och medeltida slott. Man har femton hektar vingård varav sju odlas med Sagrantino, fyra med Sangiovese, två med Colorino, två med Trebbiano Spoletino och slutligen en hektar Grechetto utöver 250 olivträd. Alla odlingar ligger på ljusa sluttningar, 300-350 meter över havsnivån och exponerade i syd, sydväst.

Perticaia skördar helt manuellt. Jäsningen sker naturligt tack vare användningen av vildjäst vilket finns naturligt i skalen, såsom i alla stora vinområden, vilket ger vinerna dess originalitet och personlighet. Lagringen av de främsta vinerna sker i en små franska ekfat.

Ägaren är familjen Becca, framgångsrika företagare från Luxemburg som bestämde sig för att komma tillbaka till sitt hemland för att äntligen göra sitt eget vin. Vinmakaren är Paolo Salvi (en välkänd specialist på de viktigaste italienska Sangiovese-baserade röda.

Short Description for Perticaia

Perticaia ligger mitt i det gröna Umbrien bland odlade kullar av vinrankor och olivträd, alla omgivna av torn, byar och medeltida slott. Man har femton hektar vingård varav sju odlas med Sagrantino, fyra med Sangiovese, två med Colorino, två med Trebbiano Spoletino och slutligen en hektar Grechetto utöver 250 olivträd.

Image for Perticaia

Perticaia