Domaine de la Grosse Pierre

Description for Domaine de la Grosse Pierre

Många har redan insett att Beaujolais numera är långt ifrån gamla tiders förutfattade meningar om lätta viner, utan är just nu den kanske mest intressanta och hetaste vinregionen i Frankrike, eller kanske rent av i hela världen. Hetast...inte i värme räknat naturligtvis, men vinerna från de bästa producenterna säljer slut omgående och eftersom det är ganska små volymer vi pratar om så är det ingen vågad gissning att priserna på bra Beaujolais kommer att stiga framöver.

Framför allt Peter Falk har provat och druckit mycket Beaujolais på sistone och vi har under ett par års tid varit i kontakt med många producenter, besökt och provat många viner, men inte hittat helt rätt förrän vi fick prova vinerna från Pauline Passot.

Domaine de la Grosse Pierre ligger i Chiroubles som är en av de främsta byarna i Beaujolais och drivs av Pauline Passot sedan 2018. Den startades av hennes farfar Georges Passot på 60-talet, togs över av föräldrarna Alain och Véronique 1979 och nu sedan 2018 alltså av tredje generationen. Pauline har på kort tid fått mycket positiv kritik för sina viner, bl a av en av världens främsta vinskribenter Jancis Robinsson https://www.jancisrobinson.com/articles/domaine-de-la-grosse-pierre-2018-chiroubles och även i The Wine Advocate där alla hennes 2018 fick 90-93 poäng.

Man förfogar över ca 9 hektar vingårdar, 7,7 i Chiroubles där man har vineriet, 0,8 i Morgon och 0,5 i Fleurie. Vinerna görs på i princip samma sätt med tanken att det är vingården i sig som ska sätta avtryck i vinet och skilja dem åt, inte hur vinet produceras. Paulines filosofi är... "Wines in the purest expression of their terroir!"

Det här är viner som görs så naturligt som det bara är möjligt. Man använder enbart den naturliga jästen, ingen filtrering och inga sulfiter tillsatta.

PS. Sonen på bilden får ett syskon just under den här kampanjen. DS.

Short Description for Domaine de la Grosse Pierre

Många har redan insett att Beaujolais numera är långt ifrån gamla tiders förutfattade meningar om lätta viner, utan är just nu den kanske mest intressanta och hetaste vinregionen i Frankrike, eller kanske rent av i hela världen. Vi har besökt producenter och provat många viner, men inte hittat helt rätt förrän vi fick prova vinerna från Pauline Passot.

Image for Domaine de la Grosse Pierre

Domaine de la Grosse Pierre

Chiroubles Grosse Pierre 2019

Chiroubles Claudius 2019

Chiroubles Aux Craz 2018

Chiroubles Grille-Midi 2019

Mix låda Grosse Pierre