• Cava Duran

  Cava Duran producerar enbart Gran Reserva Cava, d v s lagrade minst 32 månader på flaskan, och fantastiska röda viner...

 • Château Puech-Haut

  "Easily one of my favorite estates in Southern France."

                                       Jeb Dunnuck - The Wine Advocate

 • Dirler-Cadé

  Dirler-Cadé producerar exceptionella Alsace-viner från helt ekologiska vingårdar

 • Escoces Volante

  Ecoces Volante - The flying Scotsman, spektakulära spanska viner!

 • Mader

  Vins Mader - Ekologiska ursprungstypiska viner från Alsace.

 • Schoenheitz

  Familjen Schoenheitz i Munster-dalen producer exceptionellt bra viner till exceptionellt bra priser...

Il Cancelliere

Land: 
Italien
Distrikt: 
Kampanien

I Kampanien, på Vesuvius sluttningar odlas den röda druvan Aglianico. Vinerna som produceras här har framför allt i Italien ett mycket gott rykte och de kan utan tvekan leverera upplevelser som kan mäta sig med de andra stora vinerna från Italien.

Att Cavarosa Wine valde att ta in Il Canceliiere i sitt sortiment är vad som kan hända när man på en restaurang i Sorrento får in ett glas vin som fullständigt knockar en. Wow, vilket vin! Bild på flaskan, leta på nätet, kontakt med producenten och nu kan vi med stor glädje erbjuda våra kunder dessa imponerande viner. Vinet på restaurangen var Gioviano 2011. Nu har vi årgång 2013 tillgänglig, en årgång som rankas högre än 2011.

Il Cancelliere är, liksom de flesta andra av våra vinproducenter, en liten familjeägd vinproducent som äger sina vingårdar och arbetar själva med hela processen från skötsel av vingårdar till den färdiga produkten i flaskan. Man odlar enbart Aglianico, och man gör tre viner. Man jobbar helt ekologiskt, men har inte valt att certifiera sig eftersom det dels kostar mycket och dels redan säljer hela sin produktion och inte behöver använda "ekostämpeln" som extra marknadsföring. Vinerna produceras som stora viner skall produceras enligt oss, handplockas, sorteras, jäsning enbart med den naturliga jästen, fatlagras lite olika beroende vinets kraft och buteljeras helt utan klarning eller filtrerning.

100% Aglianico från yngre delar av vingårdarna, i genomsitt ca 15 år gamla stockar med något...

Detta är vinet som satte sånt avtryck att vi valde att börja importera vinerna från Il...

100% Aglianico från de bästa delarna av vingårdarna. Handskördade druvor som krossas, avstjälkas...