• Domaine de Grangeneuve

  Grangeneuve - härliga, ursprungstypiska Rhône-viner

 • Sebastién Dampt

  Sebastièn Dampt, urspungstypisk Chablis som får toppbetyg internationellt!

 • Michel Arnould

  Michel Arnould fortsätter att imponera med sina Pinot Noir-baserade champagner

 • Xavier Durand

  Xavier Durand, lysande klassiska Bourgogne-viner

Il Cancelliere

Land: 
Italien
Distrikt: 
Kampanien

I Kampanien, på Vesuvius sluttningar odlas den röda druvan Aglianico. Vinerna som produceras här har framför allt i Italien ett mycket gott rykte och de kan utan tvekan leverera upplevelser som kan mäta sig med de andra stora vinerna från Italien.

Att Cavarosa Wine valde att ta in Il Canceliiere i sitt sortiment är vad som kan hända när man på en restaurang i Sorrento får in ett glas vin som fullständigt knockar en. Wow, vilket vin! Bild på flaskan, leta på nätet, kontakt med producenten och nu kan vi med stor glädje erbjuda våra kunder dessa imponerande viner. Vinet på restaurangen var Gioviano 2011. Nu har vi årgång 2013 tillgänglig, en årgång som rankas högre än 2011.

Il Cancelliere är, liksom de flesta andra av våra vinproducenter, en liten familjeägd vinproducent som äger sina vingårdar och arbetar själva med hela processen från skötsel av vingårdar till den färdiga produkten i flaskan. Man odlar enbart Aglianico, och man gör tre viner. Man jobbar helt ekologiskt, men har inte valt att certifiera sig eftersom det dels kostar mycket och dels redan säljer hela sin produktion och inte behöver använda "ekostämpeln" som extra marknadsföring. Vinerna produceras som stora viner skall produceras enligt oss, handplockas, sorteras, jäsning enbart med den naturliga jästen, fatlagras lite olika beroende vinets kraft och buteljeras helt utan klarning eller filtrerning.

100% Aglianico från yngre delar av vingårdarna, i genomsitt ca 15 år gamla stockar med något...

Detta är vinet som satte sånt avtryck att vi valde att börja importera vinerna från Il...

100% Aglianico från de bästa delarna av vingårdarna. Handskördade druvor som krossas, avstjälkas...