• Bodegas Mauro

    På Bodegas Mauro produceras några av Spaniens absolut bästa viner!

  • Cava Duran

    Cava Duran producerar enbart Gran Reserva Cava, d v s lagrade minst 32 månader på flaskan

  • Michel Arnould

    Michel Arnould fortsätter att imponera med sina Pinot Noir-baserade champagner

  • Domaine Saint Damien

    Domaine Saint Damien producerar Gigondas, ett av Rhône-dalens mest intressanta och mest prisvärda viner.

Monteti 2013

Leverantör: 

Ett vin gjort på 55% Petit Verdot, 25% Cabernet Franc och 20% Cabernet Sauvignon. 

Jäst med den naturliga jästen från druvorna, lagrad i franska ekfat (70% nya) i 18 månader och buteljerad helt utan filtrering. Vinet lagras sedan i 24 månader till innan det släpps ut till försäljning.

Ett vin i världsklass, och mycket typiskt för området. Kraftfull, mogen och elegant doft av torkade kryddor, rostade fat och mörk frukt. Fyllig, lååång smak med rostade aromer, och aromer av svarta vinbär och mörka körsbär.

Passar bra till lite kraftigare kötträtter, gärna med såser med både syra och sötma.

Det kan drickas nu, men det bör dekanteras i god tid så det hinner utvecklas.

Årgång 2013 fick 93 poäng av Robert Parkers The Wine Advocate, som bl a skriver följande...

"The 2013 Monteti (55% Petit Verdot, 25% Cabernet Sauvignon and 20% Cabernet Franc) is a terrific wine with a well-concentrated but seamless presentation of flavors."