• Cava Duran

    Cava Duran producerar enbart Gran Reserva Cava, d v s lagrade minst 32 månader på flaskan

  • Château Teyssier

    Chateau Teyssier är basen för Jonathan Maltus som producerar viner i absoluta toppskiktet i Bordeaux

  • Château Puech-Haut

    "Easily one of my favorite estates in Southern France."

                                         Jeb Dunnuck - The Wine Advocate

  • Domaine Saint Damien

    Domaine Saint Damien producerar Gigondas, ett av Rhône-dalens mest intressanta och mest prisvärda viner.

Château Teyssier St Emillion Grand Cru 2015

Leverantör: 

Château Teyssier är själva hjärtat i Jonathan Maltus verksamhet och liv i Bordeaux. Man har gjort vin på Teyssier sedan början på 1700-talet. Från uppköpet 1994 har egendomen genomgått en total upprustning i både såväl vingårdar som produktionsanläggning.

Maltus läger ner mycket jobb i vingården och hanteringen av druvorna fram till själva vinifieringen. Man beskär kraftigt för att hålla nere skördeuttaget till färre men mer koncentrerade och smakrika druvor. Handplockas naturligtvis, och sorteras ytterligare en gång manuellt för att säkerställa att bara druvor av högsta kvalitet når det slutliga vinet. Efter jäsning lagras det i 12 månader på nya franska ekfat.

Vinet är en blandning av 85% Merlot och 15% Cabernet Franc.

Kraftfullt, elegant vin i modern stil som med fördel kan lagras upp till 10-15 år, men som är njutbart redan idag. 


Ett härligt vin som passar både till en nötstek med gräddsås och gele, och till en lammgryta med örter och vitlök. Utmärkt att dricka nu, men kan gärna lagras tre år.