• Michel Arnould

    Michel Arnould fortsätter att imponera med sina Pinot Noir-baserade champagner

  • Poderi Rosso Giovanni

    Lionello Rosso gör Barbera-viner i världsklass!

  • Schwedhelm

    Liten produktion av högkvalitetsviner i Zellertal i Pfalz

  • Renzo Marinai

    Renzi Marinai - Stora ekologiska viner från Chianti

Barbera d'Asti Vigna del Carlinet 2016

Leverantör: 

2016 är Lionellos absolut bästa Carlinet så här långt enligt honom själv. Med extremt lågt skördeuttag och noga utvalda druvor görs detta lilla mästerverk i maximalt 6000 exemplar. Vinet har legat 12 månader på franska fat. Vi får ett varmt vin med inslag av mörka bär, choklad, kaffe och frisk syrlighet. Vinet kan lagras upp till 15 år men redan efter ett år kan du njuta den med ordentlig luftning av vinet. Vi drack nyligen en 2010 och den var helt lysande, men har fortfarande ett långt liv framför sig.

Laga gärna till vilt eller grillat kött med svamp, palsternackscremé och balsamicovinägersky