Tenuta di Tavignano

Beskrivning för Tenuta di Tavignano

Odoo image and text block

Italien bästa vita vin...?

Marche är beläget mot Adriatiska havet, öster om Umbrien/Toscana. Tenuta di Tavignano ligger på en kulle med vidunderlig utsikt mellan Apenninerna och Adriatiska havet. Ett läge med bästa förutsättningar för de områdestypiska druvorna Verdicchio (vit) och Montepulciano (röd). För två år sedan lämnade grundarna Stefan och Beatrice Aymerich över till systerdottern Ondine som med bravur fullföljer makarna Aymerich dröm
 

Läs gärna mer på deras hemsida  http://www.tenutaditavignano.it/

Odoo image and text block

Höga betyg i Decanter

Tavignanos vita viner fick hisnande höga betyg i Decanter nyligen. Verdicchio på den här nivån är ett av världen främsta vita viner. 

Kortbeskrivning för Tenuta di Tavignano

Tenuta Tavignano producerar några av Italiens främsta vita viner, men missa inte de röda....

Bild för Tenuta di Tavignano

Tenuta di Tavignano

Selezione Libenter 2017, Rosso Piceno DOC

Ett vin gjort på 70% Montepulciano, 25% Sangiovese och 5% Cabernet sauvignon. Druvorna odlade på sluttningar med sand och stenjord. Handplockade utvalda druvor.

Cervidoni 2018, Rosso Piceno DOC

Ett vin på 70% Montepulciano och 30 % Sangiovese. Druvorna odlade på sand och stenjord.Handskördade druvor av bästa kvalitet.

Misco Riserva 2016

Här har ni chansen att prova ett vitt vin som räknas till ett av Italien absolut främsta! Har ni aldrig provat en storlagen Verdicchio förut så ta chansen nu.

Mixlåda Tavignano

En låda med två flaskor vardera av Cervidoni 2018, Villa Torre 2019 och Libenter 2017

Villa Torre 2019, Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico superiore

Ett vin gjort på 100% Verdicchio, vilket anses som en av främsta vita druvorna i Italien, från medelhögt belägna sluttningar mor öst. Handskördade druvor.