Tenuta Monteti

Beskrivning för Tenuta Monteti

Odoo Members

Tenuta Monteti är en lite producent i området Maremma som ligger i södra Toscana, ganska nära kusten. Det är ett området som är ganska ungt avseende uppmärksamhet i världen, men det är ett av de mest intressanta i Italien f n. Druvorna man odlar här är till stor del samma som i Bolgheri som ligger lite längre norrut, d v s Bordeaux-druvorna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot och Petit Verdot, men man odlar också lite andra inhemska Italienska druvor. Tyngdpunkten ligger på röda viner.

Tenuta Monteti är en familjeägd egendom. Gården är resultatet av ett initiativ av Paolo Baratta tillsammans med sin hustru Gemma Bracco. Idag körs det av Paolo med sin dotter Eva och hennes make Javier Pedrazzini.

Man har sedan början använt sig av en av Italiens främsta vinmakare, Carlo Ferrini, som konsult. Bland hans andra uppdragsgivare finns t ex Fonterutoli, La Massa, Mazzei, Ricasoli och Poliziano.

Vinerna har överlag fått mycket bra recensioner.

The Wine Advocate

#191 Oktober 2010
"Tenuta Monteti is one of the most exciting properties on the Tuscan coast. The flagship Monteti is a Cabernet Franc/Petit Verdot blend that spends 16 months in French oak and is bottled unfiltered and unfined. All three vintages I tasted were magnificent."

#196 Augusti 2011
"Tenuta Monteti’s Caburnio is one of the best values in Italian wine today"

#201 Juni 2012
"Tenuta Monteti remains arguably the single finest source for reasonably priced wines in Maremma."

Så tycker alltså världens mest inflytelserika vintidning. Vi kan inte bedöma hela Maremma, men att dessa viner är enastående bra med mycket personlighet och karaktär är vi helt eniga om.

Kortbeskrivning för Tenuta Monteti

Bild för Tenuta Monteti

Tenuta Monteti

Monteti Rosé 2014

Mixed Box Monteti Okt 2018

Monteti 2005

Monteti 2013

Monteti 2006 Magnum

Monteti 2006