Philippe Gamet

Beskrivning för Philippe Gamet

 

Philippe Gamet ligger i Mardeuil, en typisk Champagne-by, omgiven av sluttningar, två kilometer från Epernay, huvudstaden i Champagne.

Som dotter till vinodlare från Fleury-la-Rivière och son till vinodlare från Mardeuil, driver Fabienne och Philippe Gamet sitt företag beläget i 3 byar (Mardeuil, Damery och Fleury-la-Rivière) där de odlar de tre Champagne druvsorterna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay med omsorg och noggrannhet, hela året runt och under alla väder. Båda deras barn är involverade i företaget, Jean-Francois som vinmakare, och Marianne som jobbar med marknadsföringen, bl a genom nya etiketter och nya namn på några cuvéer.


En del av det som gör det här till en mycket intressant producent är att de använder mycket Pinot Meunier i sina viner. Det, samt att det de producerar har en mycket stor personlighet och tydlig karaktär av champagne. Champagner som sätter avtryck!

Kortbeskrivning för Philippe Gamet

Champagne Philippe Gamet ligger i Marne-dalen och producerar en rad champagner varav flera med stor andel Pinot Meunier.

Bild för Philippe Gamet

Philippe Gamet

Millesime 2013 3-pack

En blend på 30% Meunier, 35% Pinot Noir och 35% Chardonnay, helt utan dosage.

Cuvée Caracteres

En mycket fyllig och smakrik champagne. Den producerad med 80% Reserve-vin (äldre lagrat vin) från upp till 15 olika årgångar

Rive Gauche

En blend på 30% Pinot Meunier,  35% Pinot noir och 35% Chardonnay. Lagras minst 40 månader på flaskan.

Mixed Box Gamet

Brut Rosé

En rosé på 60% Pinot Meunier och 40% Pinot Noir.

Rive Droite

En "Blanc de Noirs", d v s bara på de "svarta" druvorna Pinot Meunier (60%) och Pinot Noir (40%).