Josef Bauer

Beskrivning för Josef Bauer

Odoo Members

Joe Bauer är en liten, oerhört seriös och noggrann producent i området Wagram som fokuserar på de i vårt tycker mest intressanta druvorna i Österrike, Riesling och Grüner Veltliner.

Alla hans viner har mycket karaktär från vingårdarna. Kraft, koncentration, frukt och mineraler är signifikativt för Bauers viner. Goda att dricka unga, men de bästa kan lagras i många år och framför allt Riesling får en fantastiskt intressant utveckling med några års lagring.

Bauers viner håller en mycket hög kvalitet, och ni får här viner med betydligt mer kraft och karaktär än liknande viner hos det statligt ägda inköpsstället.

Besök gärna vinområdet och hälsa på hos Joe (som han kallar sig själv) och hans familj. Det ligger bara ca fem mil utanför Wien och är ett underbart området att besöka och inte minst att cykla i. Nästan alla små vägar för traktorer och motsvarande som går kors och tvärs mellan vingårdarna på sluttningen ner mot Donau är asfalterade, vilket ger ett nät av härliga cykelvägar i underbart vacker terräng.

Kortbeskrivning för Josef Bauer

Bild för Josef Bauer

Josef Bauer

Ried Losling Riesling 2018

Fantastisk Riesling som ger kraftfulla, mineralrika viner med lång fyllig smak, viss kryddighet och bra syra.

Rosenberg Grüner Veltliner 2017

Rosenberg är den bästa och högst liggande vingården hos Joe Bauer och här skapas förutsättningar för Grüner Veltliner och högsta kvalitet.

Mixed Box Josef Bauer

Mixed box med 2 vardera av Ried Spiegel Grüner Veltliner, Riesling Feuersbrunn och Ried Losling Riesling

Ried Spiegel Grüner Veltliner 2017

Ried Spiegel är en av de högst belägna vingårdarna i Feuersbrunn.Passar bra till vårens primörer, t ex sparris med hollandaise.

Feuersbrunn Riesling 2018

Feuersbrunn är byn där Josef bor och verkar. Vinet kommer helt från vingården Hengstberg vilken ger Riesling-viner med bra struktur, mineraler och citrusaromer.