Val Sotillo

Beskrivning för Val Sotillo

Här har vi lyckats knyta till oss en av pionjärerna i Ribera del Duero. Bodegas ISMAEL ARROYO - Val Sotillo ligger i Sotillo de la Ribera, i regionen Burgos. Det är en pittoresk dal i nordöstra delen av ursprungsbeteckningen Ribera del Duero, och det område som producerar viner i en stil som vi gillar extra mycket.

ISMAEL ARROYO har en underjordisk källare från 1600-talet, huggen ned i den steniga jorden, där temperaturen är cirka 12 ºC hela året, och där har man flask- och fatkällare. Bodegan grundades som sådan 1979 av Ismael Arroyo. Pionjärer och grundare av apellationen Ribera del Duero 1982 tillsammans med andra 5 vingårdar.

Kortbeskrivning för Val Sotillo

En av de mest klassiska producenterna i Ribera del Duero, och en av de absolut bästa. Fantastiska, ursprungstypiska viner från byn Sotillo som vi tycker producerar de mest klassiska Ribera-vinerna.

Bild för Val Sotillo

Val Sotillo

ValSotillo Finca Buenavista 2017

Instegsvinet hos ValSotillo, och ett riktigt bra vin redan på den här nivån. 100% Tinta del Pais (Tempranillo) från vingårdar som ligger på 850 m höjd.

ValSotillo Crianza 2016

100% Tinta del Pais (Tempranillo) från vingårdar som ligger 850 m över havet. Lagrat i 12 månader på fransk och amerikansk ek.

ValSotillo Reserva 2015

100 % Tinta del Pais från vingårdar på 850 m höjd över havet. Lagrat i 24 månader på fransk och amerikansk ek.

ValSotillo Reserva VS 2016 - OBS 3-pack

100% Tinta del Pais från särskilt utvalda delar av vingårdarna är grunden i detta monument till vin. Lagrat i 24 månader på franska och amerikansk ek.