Bodegas Alceño

Beskrivning för Bodegas Alceño

Jumilla var en av de få områden som inte drabbades av vinlusen i början av 1900-talet. Klimaten kännetecknas av relativt kalla vintrar med temperaturer straxt under nollan och risk för frost i mars/april. Å andra sidan heta somrar med temperaturer på 40+ gr och genomsnittligt regn på bara 300 mm/år. Naturen här erbjuder vida dalar och högplatåer där vi hittar mesta vinodlingarna på höjder av 400 till 800 meters höjd. Den absolut vanligaste druvan här är Monastrell som representerar ca 85% av odlingsytan. Monastrell binder man inte upp som man traditionellt finner i de flesta vingårdar utan här växer plantan mer som en buske. 

Huvudorten heter Jumilla och mitt i staden hittar vi Alceños vineri. Förmodligen låg det ensamt på landet när det begav sig 1870. Numera regisseras vintillverkningen sedan 1997 av oenologen Juan Miguel Benitez Garcia. Under hans vingar har Alceños viner fått en rad utmärkelser i både spansk och internationell press. Monastrell lär vara en druva som är svår att tämja men vår vinmakare klarar det bevisligen utmärkt. Den har en stram karaktär med stor fruktighet.

Kortbeskrivning för Bodegas Alceño

Bodegas Alceño startade 1870 så man firar 150 år 2020! Den första producenten att producera och sälja vin i Jumilla!

Bild för Bodegas Alceño

Bodegas Alceño

Mix Alceño

En mix-låda med två flaskor vardera av Alceño Organic, 12 meses och Alceño Seleccion

Alceño 12

Druvor 85% Monastrell - 15% Syrah. Vinet har lagrats i 12 månader på amerikanska ekfat.

Alceño Organic Ecológico

Druvor 85% Monastrell - 10% Syrah - 5% Garnacha. Från vingårdar certifierade för ekologisk odling.

Alceño Selección

Druvor 67% Monastrell - 13% Syrah - 11% Tempranillo - 7% Garnacha intorera. 18 månader lagring på ekfat och 9 månader i butelj.