Domaine de Grangeneuve

Beskrivning för Domaine de Grangeneuve

Odoo Members

I appellationen Côte du Rhône-Villages finns några av världens mest prisvärda viner. Domaine de Grangeneuve ligger i kommunen Rousse och vingårdarna är planerade med 50% Grenache, 35% Syrah, Cinsault och Carignan 8%, 7% av vita (Viognier, Roussanne, Marsanne och Grenache Blanc). Egendomen är ett familjeföretag och drivs av familjen Bour, där pappa Henri Bour är vinmakare. Vi träffade dottern Nathalie Bour på vinmässan Prowein 2011, där vi efter en omfattande provning i montern för röda Côte du Rhône-viner i lägre prisklasser fann att deras Vielles Vignes stod ut bland övriga viner.

Domaine de Grangeneuve ingår i sammanslutningen Vigneron Independants.

Kortbeskrivning för Domaine de Grangeneuve

Bild för Domaine de Grangeneuve

Domaine de Grangeneuve

Terre d'Epice 2017

Ett vin producerat på lika delar Syrah och Grenache från över 40 år gamla vinstockar vilket ger ett naturligt lågt skördeuttag.

Esprit de Grenache 2016

En blandning av 85% Grenache från gamla stockar och 15% Syrah.Tydlig doft av Grenache, charkuterier och örtkryddor och sötlakrits från Syrah.

La Truffiere 2017

Från bästa delarna av sina vingårdar, och med oerhört lågt skördeuttag (35 hl/ha) gör man detta vin, som består av 90% Syrah och 10% Grenache.

Les Dames Blanches du Sud 2018

En härlig blandning av de främsta vita druvorna från Sydfrankrike, Viognier (40%), Marsanne (30%), Grenache Blanc (20%) och Rousanne (10%).

Vielles Vignes 2012

Mixed Box Grangeneuve

En blandad låda med två flaskor vardera av Les Dames Blanches du Sud, Tradition och Terre d'Epice.

Tradition Rouge 2017

En blandning av 65% Grenache och 35% Syrah. Fyllig kraftig doft av mörka bär, sötlakrits (Syrah) och örtkryddor(Grenache).

"V" 2019

Ett stort och kraftfullt vitt vin gjort på 100% Viognier.