Schoenheitz

Beskrivning för Schoenheitz

Schoenheitz ligger i Wihr au-Val i Munster-dalen strax utanför Colmar. Familjen Shoenheitz anlände till Alsace från Österrike efter trettioårskriget på 1700-talet och startade en vinaffär i byn Wihr-au-Val 1812. De flesta vingårdar runt byn förstördes under första världskriget, och själva byn förstördes till stora delar under andra världskriget. Vinerna produceras nu av Adrien Schoenheitz. Adriens farfar började plantera vinstockar på 1960-talet, och Adriens föräldrar etablerade vingården 1980.

Kolla gärna på en intervju med honom om historia, viner och Munster-ost i den här videon  https://www.youtube.com/watch?v=WYEsKw7cdCk

Henri. Adrien och Dominique Schoenheitz på bilden nedan.

Kortbeskrivning för Schoenheitz

Schoenheitz ligger i Wihr au-Val i Munster-dalen strax utanför Colmar.

Bild för Schoenheitz

Schoenheitz

Riesling 2018

Schoenheitz instegs-riesling är ett vin i klassisk elegant stil med inslag av citrus, persika, ingefära och mineralaromer och med mycket bra balans.

Muscat 2018

En riktigt häftig Alsace Muscat som produceras på Muscat Ottonel 40 % och Muscat d’Alsace : 60 %. 93 poäng i Vinous

Gewürztraminer 2019

Schoenheitz Gewürztraminer är ett elegant vin med klassiska aromer från druvan av blommor, citron, kryddor och med bra fyllighet.

Riesling Linsenberg 2016

Vingården Linsenberg är en stenig, brant sluttning i Wihr-au-Val som värms upp snabbt i solen och sen behåller värmen via stenarna. 92 poäng i Wine Enthusiast och 93 poäng i Vinous. Mycket pang för pengen....

Pinot Blanc Val St Gregoire 2018

Wow, vilken fantastisk doft. Underbar delikat av mandarin, äpple, mogna päron och viss kryddighet. Vinous gav 2017 91 poäng.

Mix Riesling Schoenheitz Lieu Dits

En mixlåda med tre flaskor vardera av Linsenberg 2016 och Herrenreben 2018

Pinot Noir Herrenreben 2018

Den bästa Pinot Noir från Alsace vi har provat, och en fantastisk Pinot Noir i alla avseenden. Bör lagras något år, och håller i minst fem år.

Riesling Herrenreben 2018

Vingården Herrenreben var känd redan på 1400-talet. Här bland granitstenar väver Schoenheitz äldsta vinrankor vilka producerar en mineralrik och elegant Riesling.

Mix Schoenheitz

En blandad låda med Muscat, Riesling och Pinot Blanc Val Sainte Gregoire