WEBSHOP

Kampanj November 2019
Land: 
Spanien
Distrikt: 
Bierzo

Casar de Burbia ligger i regionen Bierzo i nordvästra Spanien. Området är bergigt och Casar de Burbias vingårdar, totalt ca 27 ha, ligger alla runt 900 m över havet. Genom vingårdarna går den berömda pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. Vingårdarna är indelade i 42 olika delar, baserat på höd över havet, jordmån, lutning etc och druvorna vinifieras del för del för att hålla koll på hur de olika delarna i vingården bäst kan bidra till slutprodukten.

Casar de Burbia är ett rent familjeföretag. Familjen Fernades Bello började producera vin på 80-talet och rut 1989 började man köpa upp gamla, högt belägna vingårdar med ambitionen att producera viner med riktigt hög kvalitet. 

Den dominernde druvan i området är Mencia som ger kraftfulla, fruktpackade röda viner som med fatlagring också kan vara ganska eleganta och komplexa. Förutom Mencia odlar Casar de Burbia också den vita Godello, från vilken man producerar två olika viner, en utan och en med fatlagring.

Casar de Burbia gör genomgående viner av mycket hög kvalitet och de tillhör utan tvekan toppskiktet i regionen. Läs gärna mer på http://www.casardeburbia.com/