WEBSHOP

Kampanj November 2019
Land: 
Frankrike

Företaget grundades 1995 av Jerome Joseph som en s k "negociant", ett företag som jobbar med och säljer produkter från många odlare och vinmakare i olika omfattning. 2007 kom Laurent Calmel med i företaget och sedan dess producerar man i huvudsak egna viner, från egna vingårdar, men köper även en del frukt från odlare som sitter på bra vingårdar men inte gör vin själva.

Calmel & Joseph har de senaste åren tagit stora kliv framåt i kvalitet, något som uppmärksammats av många framstående skribenter runt om i världen. Det finns många oerhört prisvärda viner från området och vi är mycket glada över att ha startat upp ett samarbete med dem.

Man letar mycket efter vingårdar som har ett relativt svalt läge eftersom regionen i sig har ett ganska varmt klimat. Vinerna har alltid en bra ryggrad och de gör många otroligt intressanta viner eftersom de jobbar med många olika appellationer.

Vi har till den första kampanjen valt ut ett antal viner som vi särsklit gillade från besök hos dem i juli. 

Besök gärna deras hemsida. Mycket informativ med beskrivningar och kartor över de olika områden man jobbar med. https://www.calmel-joseph.com